В Музея на розата бе дадено начало на двудневно парфюмерийно

...
В Музея на розата бе дадено начало на двудневно парфюмерийно
Коментари Харесай

В Музея на розата започна двудневно парфюмерийно изложение

В Музея на розата бе обещано начало на двудневно парфюмерийно ревю на парфюми и артикули от етерични масла под мотото „ Направи си мирис “. Паралелно, в конферентната зала на музея се срещат учени по тематиката „ Българската маслодайна роза – история, обичаи, просвета “. Поради огромния интерес и поради дългогодишните обичаи на казанлъчани в производството на розово масло, а през последните десетилетия и на други етерични масла и козметични артикули, събитията се организират за втора поредна година.

Откриването почете Кметът на Казанлък Галина Стоянова, която персонално връчи на всеки от участниците грамота и пожела триумф. Тя остана прелестно сюрпризирана от огромното многообразие на предлаганите артикули, напълно натурални: „ Важно е да се стремите да измененията отношението на българина към Вашите висококачествени артикули, да търси българското! “, пожела тя на производителите, които са от цялата страна. Кметът на Казанлък бе придружавана от Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейната първа подгласничка Тиара Братованова.

Участниците във форумите имат неповторимата опция на всички свързани с козметичния бизнес да  показват своите артикули, да презентират компанията си, да се включат в полемиките и да обменят опит с специалисти в този отрасъл в интервал от годината през, който Казанлък се посещава от стотици хиляди посетители.

В научния конгрес вземат участие лектори и специалисти, потвърдени експерти в парфюмерийната промишленост и в производството на етеричномаслени култури - Институт по розата и етеричномаслените култури  - Казанлък, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Тракийски университет – Стара Загора, Институт по оптически материали и технологии „ Акад. Йордан Малиновски “ при Българска академия на науките – София и други Галина Стоянова ги прикани да бъдат опора и поддръжка за производителите на артикули от етерични масла, тъй като имат потребност от мотивация след тежката пандемична година да продължат и да се утвърждават на пазара.

Парфюмерийната борза, която дава опция на посетителите сами да композират собствен самостоятелен мирис ще продължи и в неделния ден.

Събитията са част от програмата на 118-ия Празник на розата в Казанлък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР