В МОСВ има реставрация на някои старти порочни практики. Министерството

...
В МОСВ има реставрация на някои старти порочни практики. Министерството
Коментари Харесай

Сандов : В МОСВ се връщат порочни практики


В Министерство на околната среда и водите има реституция на някои старти порочни практики. Министерството се върна в едно безвремие. Назначиха се хора директно свързани с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това съобщи в изявление за “Лице в лице ” от “Демократична България ”.

Той даде образец с Ерджан Ебатин от Движение за права и свободи и дълготраен заместник-кмет на София от ГЕРБ.

Сандов разяснява и случая с Топлоелектрическа централа “Брикел ”. Според него, решението на съда предприятието да продължи работа, макар замърсяването на околната среда, наподобява като протекционизъм върху Христо Ковачки. “Тези централи създават по-малко от 5% от електричеството, а са виновни за над 50% от замърсяването със серен диоксид, за което България беше наказана. Съдът реши, че работните места на 200 индивида са по-важни от здравето на 20 000 индивида ”, добави той.

По думите му, е имало митинг на локални хора и цивилен неправителствени организации против продължаващото замърсяване от “Брикел ”. “Имаше и контрапротест на проведени служащи, които просто стояха от другата страна. Те са като жив щит на притежателя. Хората в региона желаят това дружество да работи съгласно нормите, с цел да не трови хората в региона ”, счита.

Той описа, че когато е отишъл в Топлоелектрическа централа “Брикел ” с сегашния екоминистър Росица Карамфилова, на нея ѝ е прилошало. “Добре, че занесох маски, които дадох на хората ”, разяснява Сандов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР