В Москва, в Московска и Воронежска области бе въведен режим

...
В Москва, в Московска и Воронежска области бе въведен режим
Коментари Харесай

Барикади и постове с картечници се появиха в Москва, бойци на Вагнер стигнаха Липецка област

В Москва, в Московска и Воронежска области бе въведен режим на контратерористична интервенция. Военни и служители на реда разполагат картечници в югозападния завършек на съветската столица, стана ясно от фотоси, оповестени от вестник " Ведомости ".

Кадрите демонстрират, че военни и полицейски елементи са се събрали на позицията, където автомагистралата М4 доближава до Москва. По тази автомагистрала се движат бунтуващите се наемници от " Вагнер ". От Министерството на здравеопазването оповестиха, че тук-там със засилен трафик по автомагистралата дежурят екипи на Спешна помощ.

В региона на Ясеново пък е почнало издагането на барикади от чували с пясък. Посетителите на Третяковската изложба в Москва са били евакуирани.

Същевременно в обществените мрежи се появиха фотоси и видеа на колони с военна техника на частната военна компания " Вагнер ". По последна информация бойците на Пригожин към този момент са минали през град Елец в Липецка област и са на по-малко от 400 км от Москва.

Колоната се движи към село Красное. Властите в Липецка област оповестиха, че автобусните транспорти сред района и столицата са краткотрайно лимитирани. Губернаторът Игор Артамонов прикани жителите да не напущат домовете си и да не пътуват с каквито и да е транспортни средства.

Президентът Владимир Путин пък е подписал закон, който разрешава арест до 30 дни за нарушение на режима на контратерористичната интервенция. Висшето управление на Русия е в Москва, на работните си места, оповестиха от Кремъл, опровергавайки появилата се по-рано в обществените мрежи информация, че президентът, министър председателят Михаил Мишустин и заместник-председател на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев са напуснали съветската столица.

В телефонен диалог Путин е уведомил турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган за обстановката в Русия, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

" По самодейност на турската страна съветският президент Владимир Путин организира телефонен диалог с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. Руският държавен глава осведоми за обстановката в страната по отношение на опита за въоръжен бунт ", допълват от администрацията на Путин.

Според пресслужбата на съветския президент Ердоган е изразил поддръжката си за съветското управление на фона на събитията.

Заради обстановката в Русия Латвия затвори общата им граница.

" Сигурността на границата е засилена, визи или влизане на границата от руснаци, напускащи Русия заради настоящите събития, няма да бъдат обсъждани ", написа в Twitter латвийският външен министър Едгарс Ринкевич.

" Латвия следи от близко развиването на обстановката в Русия и обменя информация със съдружниците. В момента няма директна опасност за Латвия ", добави той.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин се разпалва против висшето съветско военно управление и разгласи през днешния ден, че е влезнал в съветския град Ростов на Дон и управлява там редица съветски военни обекти. Пригожин упрекна съветските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало доста жертви измежду редиците на " Вагнер ". Той прикани и съветския министър на защитата и началника на съветския общоприет щаб да дойдат в Ростов на Дон за диалози с него.

Малко след изказванията на Пригожин съветският президент Владимир Путин направи послание към нацията, в което сподели, че протичащото се е удар с нож в гърба на страната и народа на Русия и даде обещание да накаже сурово метежниците.

 

Източник Дир.бг

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР