В морето от информация е много трудно да откриете правилният

...
В морето от информация е много трудно да откриете правилният
Коментари Харесай

Митовете за закуската, в които е крайно време да спрете да вярвате

В морето от информация е доста мъчно да откриете верният хранителен режим, който в действителност работи за вас. Мненията по отношение на закуската и нейното значение не са еднопосочни. Ето кои са най-разпространените легенди, свързани с първото хранене за нея, в които е извънредно време да спрете да вярвате.

Мит номер 1: Закуската е най - значимото хранене за деня

Това е един от главните легенди за вярното хранене. Ако не желаете да ядете заран, няма от какво да се притеснявате. Не е нужно да се насилвате. Вместо това е по-добре да изчакате. Закусете, едвам когато започнете да изпитвате апетит.

Мит номер 2: Обилната закуска не води до нищо положително

Всъщност това е спорно изказване. Зависи от типа на употребяваната храна. Ако заложите на чипс и шоколадови бонбони, сигурно това единствено ще навреди на здравето и фигурата ви.

Сандвич със сьомга или извара е добър вид за закуска, която няма да повлияе отрицателно на фигурата ви. Плодовете, въпреки това, не са най-хубавата алтернатива, защото потреблението им фрапантно покачва равнищата на кръвната захар.

Ето и още два мита, които се отнасят освен за закуската, само че и за хранителния режим като цяло.

Мит номер 3: Изключването на избрани артикули поради нетърпимост към тях или високата им калоричност е потребно

Ако изцяло изключите даден артикул от диетата си, съществува висок риск от недостиг на главните хранителни субстанции, съдържащи се в тях. Например, доста възрастни са с нетърпимост към лактоза. Но тя е храна за потребните бактерии в чревната микрофлора.

Мит номер 4: Всеки се нуждае от два литра вода дневно

Няма научни доказателства за изгодите от тази „ норма “. Тялото ни чудесно схваща по кое време се нуждае от вода и дава сигнал за това - жадност.

Освен това, не забравяйте, че си набавяте вода и с потреблението на питиета, супи, плодове, зеленчуци и така нататък

Придържайте се към правилото за величина на порциите, съответстваща на тази на дланта ви. Консумирайте два пъти повече зеленчуци от въглехидратните и протеиновите храни.

Не забравяйте, че не е добре да закусвате на крайник, тъй като тогава даже няма да усетите какво количество храна ще консумирате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР