В момента здравното министерство прави разчети за необходимите средства, които

...
В момента здравното министерство прави разчети за необходимите средства, които
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Ще се закупят хладилници за ваксините срещу COVID-19

В момента здравното министерство прави планове за нужните средства, които би трябвало да отдели за закупуване на хладилници, поддържащи от -78 до -80 градуса температура. Те ще бъдат употребявани за съхранението на две от новите против, които следва да бъдат доставени у нас.
Това съобщи пред БГНЕС държавният здравен контрольор доцент.
 Борисов: Всеки гратис ще може да се имунизира против ковид (ВИДЕО) Борисов: Всеки гратис ще може да се имунизира против ковид (ВИДЕО)
„ Всеки български жител, който пожелае, ще има опцията по най-бързия метод да се ваксинира против ковид, незабавно що...
Цената на един незначителен ледник, поддържащ такива градуси, стартира от 25 000 – 30 000 лв. и нагоре, и пресметна, че ведомството ще би трябвало да задели милиони за закупуването на техниката, а колко ще би трябвало да бъдат взети, зависи от размера на кашон с 1000 ваксини.
„ За имунизациите, които не изискват характерни условия, имаме условия ”, увери Кунчев и продължи: разполага с централен склад, който дава отговор на всички условия.
„ До колкото става въпрос за две от имунизациите, които изискват извънредно разнообразни условия – -78 до -80 градуса, допуска доставката на хладилна техника и то в огромни количества в относително къс период. Това е върху, което работи сега Министерство на здравеопазването. Много е сложна задачата “, съобщи той и добави: „ Мен ме плаши това, че ще работим с подобен вид ваксина, защото тя изисква доста добра логистика. Ние разполагаме единствено с два дни от извеждането от тази хладилна среда до използването на хора, което значи, че за този къс период, тя би трябвало от РЗИ да стигне до общопрактикуващите лекари, те да си създадат листата, хората да са на разположение и в границите на няколко часа да бъдат обхванати и регистрирани, което не по никакъв начин лесна задача “, добави още доцент Кунчев.
Той изясни, че персоналните лекари ще получават имунизацията и ще би трябвало в границите на открития период да я ползват на пациентите си.
 Ваксината против ковид: Защо ще е мъчно да се сдобием с BioNTech Ваксината против ковид: Защо ще е мъчно да се сдобием с BioNTech
В Европа и в Съединени американски щати се откриват хладилни ферми за запазване на бъдещата ваксина против ковид. Но надалеч не всички страни имат по този начин...
„ Според мен главните количества ще дойдат през март-април, второто тримесечие на 2021 година “, уточни доцент Кунчев и посочи, че протичащото се сега и даването на поръчка, че имунизациите ще дойдат надали не до края на годината, е част от огромно съревнование от комерсиална страна и политически натоварена какъв да е първи, кой ще извади най-големи количества.
Доц. Кунчев посочи, че сега нито една от имунизациите, за които се приказва, не е получила утвърждението на Европейската организация по медикаменти.
„ В момента, в който някоя от имунизациите получи утвърждението на Европейската организация по медикаменти мога да имам мнение. В момента нито една от тях няма такова позволение “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР