В момента сме в сезона на зимнината. Всеки от нас

...
В момента сме в сезона на зимнината. Всеки от нас
Коментари Харесай

Ще си оближете пръстите с тази зимна салата от зеле, направо е перфектна

В момента сме в сезона на зимнината. Всеки от нас си прави най-различни зимнини, които да може да си хапва през студените месеци.
Рецепти и артикули, с които да си ги приготвим има доста, само че през днешния ден ви представяме една страхотна рецепта за салата от зеле, която несъмнено ще реализира възторг в фамилията ви.
Продуктите, които са ни нужни, с цел да си я приготвим, са:
4 кг зеле, 2 кг зелен и червен пипер, 2 кг моркови, 800 мл винен оцет, 600 грама захар, 300 грама сол, 200 мл олио, 1 връзка целина с листата, 1 връзка магданоз и 5 грама черен пипер на зърна.

Първата стъпка е да сложим в тенджера оцета, солта, олиото и захарта и да ги оставим да кипнат. Междувременно би трябвало да нарежем на ситно зелето. Чушките почистваме от семките и режем на ивички, а морковите, които също сме измили и обелили, режем на търкалца. След това взимаме част от зеленчуците и ги попарваме в маринатата. Повтаряме процедурата с всички зеленчуци.
Към тях прибавяме авансово нарязаните целина, магданоз и черния пипер. Следващата ни стъпка е да напълним зеленчуците в буркани, като при реденето прилагаме и напън. След това сипваме по малко от маринатата във всеки буркан и затваряме с капачки. Последната стъпка е да стелиризираме за няколко минути и сме подготвени с нашата салата от зеле за зимата.

А ето и още една лесна рецепта за необикновено вкусна зимна салата с доматено пюре и праз, която е прелестно допълнение към всяко вкусно ядене или като мезе за аперитива ви.
ПРОДУКТИ:
за порции
2 стръка праз
8 печени червени чушки
8 с.л. доматено пюре
4 с.л. олио
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Празът (2 стръка) се нарязва на ситно и се смесва с намачканите с вилица печени белени червени чушки (8 бр) и доматеното пюре (8 с.л.).
Салатата се овкусява с олио (4 с.л.) и сол, разбърква се и се сервира.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР