През нощта облачността над страната ще се разкъса и намалее,

...
През нощта облачността над страната ще се разкъса и намалее,
Коментари Харесай

Предимно слънчев вторник ни очаква

През нощта облачността над страната ще се раздра и намалее, над множеството региони до най-вече ясно. По-значителна ще остане облачността единствено над югозападните региони, където на обособени места е допустимо да превали слаб дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

Атмосферното налягане ще се намали едва, само че ще остане близо до междинното за месеца.

Утре ще бъде най-вече слънчево.

След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в планинските региони ще превали временен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София - към 23°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време, само че към и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб юг-югоизточен, по най-високите елементи на Рила и Пирин сдържан до мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 11°.

В сряда и четвъртък въздушната маса ще е мощно неустойчива. Над цялата страна ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за обилни превалявания. Вятърът ще се ориентира от северозапад, температурите едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 21° и 26°, малко по-високи през първия ден в Югоизточна България, където вятърът ще е към момента от югоизток.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР