В момента Република България и много страни в ЕС и

...
В момента Република България и много страни в ЕС и
Коментари Харесай

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи: Предстоят дълги дни на изпитание

В момента Република България и доста страни в Европейски Съюз и по света са изправени пред тежкото предизвикателство от бързото разпространяване на рисковия и чужд до момента ковид COVID-19. Това се споделя в послание на УС на Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) по отношение на оповестеното изключително състояние от Народното събрание за ограничение на разпространяването на COVID-19.

Публикуваме мнението на БАПЗГ, изпратено до медиите, без редакторска интервенция:

Поради естеството на предаването му молим за спазването на желязна дисциплинираност, както на хората, сложени под карантина, по този начин и на останалите хора, които отиват на работа или на пазар. Всеки би трябвало да вземе нужните ограничения като носи здравна маска и дезинфекцира постоянно ръцете си, с цел да отбрани освен себе си, само че и своите близки, сътрудниците си и останалите хора, с които се среща. Нека тези, които отиват на лекуване или обзор да бъдат виновни и да носят медицински маски, с цел да се минимизира здравният риск за медицинските екипи, които са на първа линия в борбата с новата болест и вършат всичко допустимо, с цел да се оправят в тежката обстановка и да оказват помощ на нуждаещите се.



Надяваме се, че незабавните ограничения, взети от виновните институции, за обезпечаване на защитни дрехи, маски, ръкавици и дезинфектанти, ще подсигуряват сигурността на всички медици, които не престават да следват своята задача, поставяйки живота на другите пред своя живот. С реорганизацията на лечебни заведения и лечебни структури са обезпечени още кревати за болните, които се нуждаят от лекуване и здравни грижи. На този стадий не можем да спрем заболеваемостта, само че можем да я ограничим. И това зависи от всички нас!

Обявеното през днешния ден изключително състояние от Народно заседание в границите на един месец е мярка, която цели да ограничи разпространяването на COVID-19. Но борбата няма да свърши с това. Предстоят дълги дни на тестване. Ето за какво всички би трябвало да бъдем оптимално дисциплинирани, да си оказваме помощ и да не изпадаме в суматоха, а да следваме решенията и инструкциите на Народното събрание, Правителството и Националния действен щаб за противопоставяне на ковид.

България вкара изключително състояние поради ковид

Огромни старания за ограничение на болестта и минимизиране на икономическата и филантропичната рецесия се вършат освен на национално, само че и на европейско и международно равнище. Оцеляването на всички нас зависи от нашето единение, разсъдък и общи дейности в името на живота!

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР