В момента мнозинството се опитва да затъмни публичното внимание, така

...
В момента мнозинството се опитва да затъмни публичното внимание, така
Коментари Харесай

Депутатите се скараха в открито или закрито заседание да бъде изслушана Теодора Генчовска за РСМ

В момента болшинството се пробва да затъмни общественото внимание, тъй че никой в България да не разбере какви сделки е правил Кирил Петков, съобщи Десислава Атанасова
Темата за Северна Македония и българското несъгласие върху старта на договарянията й с Европейски Съюз влезе в дневния ред на Народното събрание през днешния ден.

Точката бе включена изключително в програмата по гледище на „ ИТН “.

117 депутати бяха " за " - от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ". 108 бяха " срещу ", а 5 се " въздържаха ", и те са 1 от Политическа партия, 1 от Българска социалистическа партия и 3-ма от Демократична България.

Искането на Има Такъв Народ е да бъде изслушана външната министърка Теодора Генчовска за грамите, които тя има по тематиката за Северна Македония и за това дали министър председателят Кирил Петков е правил секрети сделки.

Заседанието трябваше да е закрито, каквото бе предлагането на Има Такъв Народ.

Но минути откакто това решение беше взето ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната “ Андрей Гюров съобщи, че Теодора Генчовска ще бъде изслушана в намерено съвещание, с цел да могат всички български жители да чуят какво ще каже тя.

„ Както знаете предлагането беше това чуване да се организира при закрити врата, то не беше подкрепено от залата и в този момент съвещанието ще бъде намерено. Нека всички хора, които се интересуват от тематиката за Република Северна Македония да чуят какво има да се каже от Министерство на външните работи “, съобщи Андрей Гюров.

Информацията ни все още е, че сега депутатите се карат по какъв начин в действителност да протече съвещанието.

„ Аз не знам в какво съвещание се намираме. На вас са ви затворили вратите и достъпа, не ви позволяват, с цел да не чуете какво става вътре. Министър Генчовска съобщи, че ще чете документи с гриф. В момента болшинството се пробва да затъмни общественото, публичното, медийно внимание, тъй че никой в България да не разбере какви сделки е правил Кирил Петков. Това се пробва да направи болшинството – въобще тази точка да не се гледа “, съобщи Десислава Атанасова в коридорите на Народното събрание.

Тя посочи, че става въпрос за „ Продължаваме Промяната “ и Българска социалистическа партия.

„ Те се пробват тази точка да не влезе в дневния ред в този момент, макар че има гласоподаване на пленарна зала “, уточни Атанасова.

На въпрос въпреки всичко намерено или закрито е съвещанието тя сподели:

„ Никой не знае. Квесторите споделят, че също не знаят. Политическа шизофрения, ето това е, даже хората, работещи в Народно събрание се объркват “, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР