В момента има сериозна тенденция цените на яйцата да паднат.

...
В момента има сериозна тенденция цените на яйцата да паднат.
Коментари Харесай

Украински яйца заливат курортите по Черноморието

В момента има сериозна наклонност цените на яйцата да паднат. Хората са на отмора, а по курортите се употребяват основно яйца от Украйна. Потребителят не може да реши качеството на храната и кое е по-добро. " Най-вероятно се манипулират яйцата, които идват от Украйна. Естествено, те са по-евтини. Това са трети страни, които създават продукция при други стандарти. Има основни разлики ", сподели пред " България он ер " ръководителят на Съюза на птицевъдите в България Ивайло Гълъбов. 
Той акцентира, че би трябвало да се възпитава просвета в потребителите - всички яйца, създадени в Европейски Съюз, се отличават с по-високо качество. От думите му стана ясно още, че в Индия яйцата са доста по-евтини, само че там се употребява и детски труд.
Гълъбов уточни, че яйцата на дребно се движат в необятен диапазон. Зависи и от марката, само че най-скъпите доближават 47 стотинки. Във веригите има надалеч по-евтини, има и промоции, сподели той.
От думите му стана ясно, че у нас яйцата са с към 15% по-евтини. " Само в Латвия тази седмица яйцата са по-евтини, защото натискът на украинските яйца е по-голям. Украинските яйца се търгуват с към 10% по-евтино от най-евтините. Търговците в Украйна са принудени от войната да продават толкоз на ниска цена. Това не значи, че създават с по-ниска себестойност ", изясни той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР