В момента е постигнато увеличение на заплатите в Министерството на

...
В момента е постигнато увеличение на заплатите в Министерството на
Коментари Харесай

Външният министър: Постигнато е увеличение на заплатите в МВнР между 60 и 9%


В момента е реализирано нарастване на заплатите в Министерството на външните работи (МВнР) сред 60 и 9 %, според от заеманата служба, като най-голямо е нарастването за чиновниците, заемащи по-ниски длъжности. Това стана известно от думите на служебния външен министър Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, който беше изслушан на съвещанието на парламентарна комисия по външна политика. 

Милков напомни, че през вчерашния ден е признато разпореждане на държавното управление, с което се усилват заплатите в Министерство на външните работи и в някои други администрации. 

Министърът означи, че опциите са лимитирани. Ние не работим с плануван бюджет, работим с остатъка от бюджета, който ни беше наследен, и не сме в положение да планираме различен бюджет с по-големи параметри, които се отнасят до възнагражденията, сподели той. 

Относно настояването за увеличение на възнагражденията в Централно ръководство на Министерство на външните работи министър Милков съобщи, че това е най-важният въпрос, тъй като те са най-ниски и изоставащи. 

Средната заплата в Централно ръководство по този начин, както я заварихме, беше 1639 лева, което е с към 40% по-ниско от междинната заплата за град София, посочи той.

Относно увеличението на задграничните командировъчни пари, той изясни, че това е по-бавен развой, защото визира процедура с смяна на разпоредба, която предстои на 30 дни публично разискване.

Министър Милков означи още, че стачкуващите чиновници от Министерство на външните работи са декларирали, че самата стачка не е против служебното държавно управление. По-скоро употребяват момента, с цел да изложат своите упования и претенции, тъй че да има чуваемост във връзка с бъдещи държавни управления, изясни той. 

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) започнаха протестни дейности във ведомството на 2 декември с искане за нарастване на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дълготрайно и краткосрочно командироване и преустановяване на практиката за понижаване на главната заплата при дълготрайно командироване, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР