В момента държавата трябва да въоръжава с милиарди не друга,

...
В момента държавата трябва да въоръжава с милиарди не друга,
Коментари Харесай

Марешки: Държавата сега трябва да въоръжи Бялата армия - медиците

„ В момента страната би трябвало да въоръжава с милиарди не друга, а Бялата войска на България– българските лекари и фармацевти, която води борбата с ковид. Няма да го преборим със самолети “, съобщи по Нова телевизия Веселин Марешки. Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание напомни думите от великденската тирада на папа Франциск, че „ в този момент не е времето да се търгува с оръжие, харчейки голям капитал, който би трябвало да бъде употребен за лекуването на хората и спасяването на човешкия живот “.

По мотив случая с председателката на Българския фармацевтичен съюз, Марешки съобщи, че има способени органи, които би трябвало да преценяват дали с думите си е всявала суматоха измежду обществото или не. Той беше безапелационен, че се прави всичко допустимо да не липсват медикаменти в аптеките. Марешки цитира и гледната точка на друга организация- Съюза на българските фармацевти, публикувана тези дни, че не всички от гилдията ще затварят аптеки, с цел да стачкуват в поддръжка на Асена Стоименова..

По думите му, за фармацевтите сега най-важно е да са на работните си места и да се погрижат за хората, а не да стачкуват по улиците. Лидерът на ВОЛЯ уточни, че здравните ограничения на държавното управление са положителни и работят, само че трябват по-адекватни стопански ограничения. „ Мярката 60/40 за някои бизнеси работи доста добре, за други - приблизително, а за трети е безусловно неработеща. Има затворени бизнеси, на които 60/40 не оказва помощ. За тях е належащо да има безплатни помощи ”, добави водачът на ВОЛЯ. Той предложи да се раздават туристически ваучери на обществено слаби хора и по този метод да се избави летния сезон. „ Цял живот пострадвам от това, че по-рано от всички зървам проблемите и процесите и като ги разглася, за някои наподобяват екстравагантно и ексцентрично, само че по-късно животът удостоверява това, което споделям. Същото стана и с предизвестието на ВОЛЯ още през февруари, че коронавирсът ще пристигна и в България “, сподели още в Марешки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР