В момента държавата не може да проведе каквито и да

...
В момента държавата не може да проведе каквито и да
Коментари Харесай

Маргаритов: Държавата е безсилна да се бори с цените към момента

" В момента страната не може да организира каквито и да било ограничения против високите цени, тъй като те не са нарушаване, с цел да бъде глобено от страната и да има действителни ограничения. Това е честната позиция, която трябваше да бъде обяснена на хората ", съобщи пред Българска национална телевизия Димитър Маргаритов - някогашен заместник-министър на стопанската система и някогашен ръководител на КЗП.

“Всичко, което се тиражира като ограничения против високите цени е по-скоро прахуляк в очите на хората ”, безапелационен беше той.

По думите му се следи обезпокоително събитие, съгласно числата, които изнася КЗП.

“В последните месеци явно има фрапантно утежняване на контрола на пазара, откакто в границите на няколко дни при 470 инспекции са открити 450 нарушавания, което казус ”, добави Маргаритов.

Според него опитите да се търси опрощение с предходни ръководства са несъстоятелни и прикани “всеки да поеме своята отговорност в границите на настоящото законодателство ”.

“Безспорно е, че комерсиалните вериги имат огромна пазарна мощ и огромен пазарен дял. В същото време споделяме, че пазарът контролира връзките и прави цените обективни. Но когато има огромна пазарна мощ от страната на продавачите, явно пазарът не работи задоволително добре. В такива случаи има контролиране ”, изясни Васил Велев - ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал.

Той добави, че при комерсиалните вериги наред с огромната пазарна мощ, има неяснота, законодателството не ги задължава да разгласяват тримесечни доклади.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР