В момента аз не съм активен политик, но аз съм

...
В момента аз не съм активен политик, но аз съм
Коментари Харесай

Плевнелиев: В политиката не бива да се влиза по поръчка

В момента аз не съм деен политик, само че аз съм деен жител. Следя деликатно какво се случва в страната, имам позиция, имам мнение и го не отстъпвам. Нещо повече, аз смятам, че по метода, по който послужвам от една година, даже съм по-полезен на народа . Това съобщи в Русе президентът на България 2012-2017 Росен Плевнелиев.
Плевнелиев дойде, с цел да изнесе лекция в Русенския университет, и попадна инцидентно на срещата на Цветан Цветанов и румънския му сътрудник Дорел-Георге Къпрар.
Плевнелиев избегна отговора на въпроса дали още веднъж ще се качи на политическата сцена и в случай че да, по кое време ще го направи. Той съобщи, че продължава да служи на България, а в политиката не трябва да се влиза по поръчка.
„ Не бива да се влиза, с цел да отиграеш следващата обстановка или тъй като има вакуум вляво, в центъра или вдясно. В политиката би трябвало да влезеш, когато си подготвен - не да взимаш, а да даваш. В политиката би трябвало да си подготвен да служиш. Трябва да влязат тези, които пред очите на народа да го гледат в очите и да оказват помощ за модернизацията,за демократичното развиване - аз бях подобен политик “, показа Плевнелиев.
Президентът разяснява още, че се усеща стимулиран да оказва помощ и в този момент на хората. „ Давах, давам и ще не преставам да давам - по всички вероятни смислени способи, по които един рационален и сполучлив президент може да го направи. Аз се веселя на стадия, на който се намирам сега. От една страна не съм в дейната политика, въпреки това имам всички нужни лостове като президента на България 2012-2017. Аз оставам отдаден на България и демократичното й развиване, само че в никакъв случай не съм бил поради позицията, в никакъв случай. Не съм се натискал непременно да стана министър, нито непременно щях да премажа всички останали и да ги прегазя, с цел да стана президент. Не това е моят път в живота. Но когато видя смисъла, съм там, без значение от позицията “, показа още Плевнелиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР