В може би най-трудните дни за култура Софийската филхармония подава

...
В може би най-трудните дни за култура Софийската филхармония подава
Коментари Харесай

Софийската филхармония подава ръка на млади музиканти с инициативата "Надежда чрез музика"

В може би най-трудните дни за просвета Софийската филхармония подава ръка на млади самостоятелни музиканти и сформира, като им дава опция да покажат гения си на най-престижната музикална сцена у нас - зала " България ".

Инициативата, наречена " Надежда посредством музика ", има за цел да вдъхне убеденост на младите актьори и да ги насърчи в старанието им да се усъвършенстват и да се развиват в тази сложна за хората на изкуството конюнктура.

Първи посетители на Софийската филхармония са младите и доста надарени музиканти от Drop Down Community. Концертът им на 14 ноември 2020 година ще показа техния пресен взор към класическото изкуство.

Drop Down Community са самостоятелен струнен оркестър, който включва 15 от водещите музиканти в концертния живот в България. Те са се обединили в този състав, водени от упоритостта да да разчупят визията закласическата музика и да я сблъскат с най-новите музикални трендове и тон.

Школувани в най-хубавите международни музикални университети и академии, Drop Down Community извършват на високо професионално равнище както музика от одобрени типичен композитори, по този начин и авторски творби, в които изявяват реформаторски визии за звученето на струнния оркестър.

Концертът в зала България е озаглавен " Балкански лъх " и показва произведния на композитори от района. В програмата ще звучат: Гръцки танци от Никос Скалкотас, Симфониета за струнен оркестър, III част от Улви Джемал Еркин, Румънски танци от Бела Барток и Камерна симфония от Румен Бояджиев-син.

В идващите седмици на сцената ще се качат и младият пианист Емануил Иванов, Детският ромски струнен оркестър от Сливен и Филхармония Пионер.

Софийската филхармония приканва публиката да поддържа младите актьори и да им вдъхне вярата, от която всички през днешния ден имаме потребност.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР