В Министерството на външните работи (МВнР) ще бъде подписан протокол

...
В Министерството на външните работи (МВнР) ще бъде подписан протокол
Коментари Харесай

В София ще бъде подписан протокол между външните министри на България и Северна Македония


В Министерството на външните работи (МВнР) ще бъде подписан протокол сред външните министри на България и Република Северна Македония Теодора Генчовска и Буяр Османи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи

От 10:00 часа в Министерство на външните работи ще се организира второто съвещание на Съвместната междуправителствена комисия по член 12 от Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред двете страни. Ще бъде изработен обзор на осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие и ще бъдат контрактувани ограниченията за неговото дейно осъществяване през идващия интервал. За задачата ще бъде подписан протокол сред министрите на външните работи на двете страни.

В събота, 16 юли, с 68 гласа " за " и нито един " срещу " и " въздържал се " македонският парламент одобри препоръчаните изводи към така наречен френско предложение, което дава мандат на държавното управление на страната да стартира договаряния за присъединение в Европейски Съюз. Гласуването се организира без депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и Левица, които напуснаха залата.

То бе предшествано от яростен тридневен спор, преустановяван от звука на вувузели и освирквания вътре в залата и бурни митинги извън, настояващи Скопие да не се съгласява с френското предложение, което съгласно македонската съпротива означавало българизация на Северна Македония.

С признатия план на изводи се дават насоки на държавното управление какво може да контракти с Европейския съюз. Скопие се задължава и да промени конституцията си, с цел да впише българите в нея. Едва откакто съблюдава условията на София, македонското държавно управление може да стартира истински договаряния с Брюксел.

На 24 юни българското Народно заседание даде мандат на Министерския съвет да утвърди предлагането на Френското председателство за РСМ при осъществяване на избрани условия. " За " гласоподаваха 170 народни представители, 37 бяха " срещу " и 21 се въздържаха. Според решението, единствено при осъществяването на тези условия 47-ото Народно заседание ще чака от Министерски съвет да утвърди плана на Преговорна рамка по едно и също време или след завършване на Протокола по член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие.

P { margin-bottom: 0.08in }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР