В Министерството на външните работи (МВнР) ще бъде подписан протокол

...
В Министерството на външните работи (МВнР) ще бъде подписан протокол
Коментари Харесай

Ще бъде подписан протокол между министрите на външните работи на България и РСМ

В Министерството на външните работи (МВнР) ще бъде подписан протокол сред министрите на външните работи на България и Република Северна Македония Теодора Генчовска и Буяр Османи, оповестиха от пресцентъра на Министерството.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 632
От 10:00 часа в Министерство на външните работи ще се организира второто съвещание на Съвместната междуправителствена комисия по член 12 от Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред Република България и Република Северна Македония.

В рамките на срещата ще бъде изработен обзор на осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие и ще бъдат контрактувани ограниченията за неговото дейно осъществяване през идващия интервал. За задачата ще бъде подписан протокол сред министрите на външните работи на двете страни.

Вчера с 68 гласа " за " Народното събрание в Скопие прие заключенията, препоръчани от СДСМ, по преговорната рамка с Европейски Съюз и задължи държавното управление да продължи по пътя на европейската интеграция. С 68 гласа френското предложение беше утвърдено и вратите към участие на страната в Европейския съюз най-сетне са отворени, разяснява в Туитър българският евродепутат Илхан Кючюк ( " Обнови Европа " ), който е непрекъснат докладчик на Европейския парламент за Северна Македония.

На 24 юни българското Народно събрание даде мандат на Министерския съвет да утвърди предлагането на Френското председателство за Република Северна Македония при осъществяване на избрани условия. " За " гласоподаваха 170 народни представители, 37 бяха " срещу " и 21 се въздържаха.  Според решението, единствено при осъществяването на тези условия 47-ото Народно заседание ще чака от Министерския съвет да утвърди Проекта на Преговорна рамка по едно и също време или след завършване на Протокола по член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие. 

Тогава в позиция от МВнР заявиха, че българският парламент е взел историческо решение да поддържа отваряне на пътя за присъединение на Република Северна Македония към Европейски Съюз при съответни параметри. В този подтекст Народното събрание чака Министерският съвет да утвърди Преговорната рамка и Заключенията на Съвета, публично препоръчани от Френското председателство, както и да бъде подписан Протокол от Второ съвещание на Съвместната междуправителствена комисия по член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие с Република Северна Македония, по главните параметри, на който има реализирано кардинално единодушие със Скопие, се споделя още в позицията на външното ни министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР