В Министерството на отбраната се работи по закон и по

...
В Министерството на отбраната се работи по закон и по
Коментари Харесай

Каракачанов е спокоен за проверките в Министерство на отбраната

 В Министерството на защитата се работи по закон и по вътрешни правилници. Много вярно означи слушебният министър на защитата, че е безусловно законна процедура да се употребява член 20 алинея 6 за публични поръчки, касаещи обекти от сериозната инфраструктура. Става въпрос за военни обекти, за които няма по какъв начин да поканиш компании от целия свят, а избрани компании, които би трябвало да имат достъп до класифицирана информация. Става дума за плановете по инфраструктурата за самолетите Ф-16. Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на отбраната  в утринния блок на Нова телевизия.

" През тези четири години всяко нещо в Министерството на защитата, което може да провокира публичен интерес или подозрение, е тествано – облеклата на армията, обувките на армията, модернизацията, инфраструктурата. Стотинката е била цепена на две, както се споделя, с цел да стигнат парите за най-много неща. Аз персонално не се тормозя, тъй като вярвам в професионализма на хората, с които съм работил последните четири години``, увери Каракачанов.

Според водача на ВМРО някой е подвел с информация служебния министър Панайотов, защото " постоянно има хора, които желаят да се потвърдят пред новия шеф ".

На въпрос за какво публични поръчки са били възлагани единствено на едни и същи компании Каракачанов отвърна, че става дума за компании, които са се потвърдили и наложили на пазара в последните най-малко 20 години.

Ако мислите, че в България има 200 компании, които са с натовска сертификация и достъп до класифицирана информация, то надълбоко се лъжете. Затова компаниите се повтарят, това са компании, които са се потвърдили и наложили на пазара, изясни той.

По отношение на американските наказания по силата на закона " Магнитски " Каракачанов съобщи, че това е решение на непознато държавно управление, което работи по своето законодателство.

" Относно осъдените би трябвало да се проведат съответните следствия и в случай че се установи, че са нарушавали законите в страната, да бъдат глобени. Оттук-нататък на ход е българската правосъдна система``, добави водачът на ВМРО.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР