В Министерството на отбраната са получени четири предложения от три

...
В Министерството на отбраната са получени четири предложения от три
Коментари Харесай

Три държави ни предлагат изтребители

В Министерството на защитата са получени четири оферти от три страни в процедурата за покупка на нов изтребител за армията.
Съединени американски щати оферират нови F-16 и нови F-18, Швеция - нов " Грипен ", а от Италия е постъпило предложение за използвани " Еврофайтър ", стана известно при отварянето на офертите.
Процедурата е за покупка на 8-9 изтребителя на стойност 1.8 милиарда лева Предстои предложенията да бъдат проучени и до 2 седмици оценени от междуведомствена работна група.
Припомняме, че Народното събрание одобри на 8 юни решение за приемане на план за капиталов разход " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада” и на обновен план за капиталов разход " Придобиване на нов вид военен аероплан ". Двата плана за модернизацията на армията, препоръчани с решение на Министерския съвет, бяха подкрепени от 151 депутати, срещу бяха седем, въздържа се един депутат.
Проектът " Придобиване на нов вид военен аероплан " планува придобиването на 16 броя самолети на два стадия. През първия стадий, който е финансово обезпечен с 1 милиард и 800 милиона лева с Данък добавена стойност е планувано да се придобият не по-малко от 8 броя бойни самолети. С тези средства се планува придобиването на летателните апарати, средствата за наземно обслужване, средствата за образование, образованието на състава, първичната интегрирана логистична поддръжка (за интервал от 3 години) и въоръжението.
На 19.07. депутатите гласоподаваха и одобриха и обновения план за капиталов разход " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР