В Министерския съвет дадоха брифинг с повече информация по казуса

...
В Министерския съвет дадоха брифинг с повече информация по казуса
Коментари Харесай

Не сме съгласни да дадем празен чек на пътните строители и няма да плащаме повече под натиск, завиха от МС

В Министерския съвет дадоха брифинг с повече информация по проблема с едностранното преустановяване на всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа от страна на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Зам.-министърът на финансите Андрей Цеков още веднъж преповтори тезата, че в региона на пътната инфраструктура повече от 10 години е пленник на една институционализирана и поддържана от АПИ порочна система.

„ В изискванията на лимитирана конкуренция се разходва публичен запас, преизпълнен прогнозните стойности на поръчките. Най-пресният образец е възлагането автомагистралата " Русе - Велико Търново ", посочи Цеков.

Две междуведомствени работни групи са били назначени по проблема. Първата е била назначена от служебния министър председател Стефан Янев. Андрей Цеков изброи оповестени публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка, чийто период непрестанно се удължава. Същевременно процедурите биват прекратявани.

" В резултат на всички тези дейности действителната обстановка е такава - страната е лишена от пътно поддържане за идващите шест-седем месеца ", означи Цеков.

Настимир Ананиев не скри раздразнението си от коментар на журналистка, която съобщи, че на процедура държавното управление на Кирил Петков продължава по този начин наречените „ порочни” практики: " Проблемът, който е сега, е обвързван с това, което желаят от Камара " Пътища " - да се продължат об
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР