В Милано болниците са блокирани вече втори ден заради хакерска

...
В Милано болниците са блокирани вече втори ден заради хакерска
Коментари Харесай

Хакери блокираха болници в Милано, искат €1,8 млн. откуп

В Милано лечебните заведения са блокирани към този момент втори ден поради хакерска офанзива. Това докара до огромни усложнения в обслужването на пациентите. Хакерите желаят откуп от 1,8 млн. евро.

Засегнати са огромните лечебни заведения " Фатебенефратели " и " Сако ", както " Буци " и " Мачедонио Мелони " и 33 офиса на териториалната здравна организация.

Сайтът към момента е недосегаем от нощта сред 30 април и 1 май. Прегледите и приемите не престават с доста по-бавни темпове от естественото. Формулярите се попълнят на ръка, медицинските досиета на пациентите не са налични.

Повечето от тях се пренасочват към други лечебни заведения. Гарантирани са единствено родилните отделения и операционните зали.

Хакерите са оставили указания на сървърите на системата за ръководство на лечебните заведения за приемане на претенции от тях откуп от 1,8 млн. евро. Случаят се проверява от пощенска полиция и Националната организация за киберсигурност. Те допускат, че хакер офанзивата е от чужбина. Не може да се каже по кое време системата ще бъде възобновена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР