В месеца на любовта, на 12-ти февруари (петък), от 17:30

...
В месеца на любовта, на 12-ти февруари (петък), от 17:30
Коментари Харесай

Маестро Камджалов и Деси Тенекеджиева в любовна магия

В месеца на любовта, на 12-ти февруари (петък), от 17:30 и 20:00 часа в зала „ България” феновете на класическата музика ще могат да се допрян до една превъзходна вечер, основана от Плевенската Филхармония дружно с маестро Йордан Камджалов и специфичното присъединяване на актрисата Деси Тенекеджиева.

Ден преди този момент ЛЮБОВ ще бъде показан в Плевен, също с два спектакъла.

За следващ път Плевенската филхармония твори с маестро Камджалов и ще подаде ръка на младостта и гения. Публиката ще има опцията да се наслаждения на изумителните млади създатели - лауреати на Фондациите “Стоян Камбарев “ и „ Йордан Камджалов “:

Лора Маркова - цигулка
Георги Димитров - Жожо - китара
Сара Чакърова - маримба
Сион Найман - виолончело
Мария Славова - сопран








Всички те са измежду най-изявените и даровити млади музиканти в региона си и са печелили редица елитни интернационалните състезания и оценки. Номинирани или носители на най-престижния приз за млади гении в България - Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “.


Участието им в този прелестен музикален план ЛЮБОВ , под диригентската палка на маестро Йордан Камджалов, е една от специфичните им награди, получена време на годишната Церемония на Фондация “Стоян Камбарев “.

В началото на тази година четиримата инструменталисти получиха следващото самопризнание - номинацията за „ Млад музикант на годината 2020 “ на предаването „ Алегро Виваче “ на БНР.


В спектакъла особено присъединяване ще вземе актрисата Деси Тенекеджиева , която ще потопи публиката в магията на любовта, посредством определени поетични мисли и стихове. Родната кинозвезда с впечатляваща интернационална кариера ще се завърне от Лондон, с цел да може да стане част от този трогателен план.

Под диригентството на забележителния маестро Йордан Камджалов, Плевенската филхармония ще извърши Симфония No.2 за струнен оркестър в ре мажор от Феликс Менделсон.


Благодарение на истинската идея на диригента, публиката ще има опцията да чуе за първи път Четирите годишни времена от Антонио Вивалди в осъществяване на маримба, чело, китара и цигулка.

Едно от най-ярките открития на Фондация „ Стоян Камбарев “, прелестното сопрано Мария Славова, ще претвори песента на Солвейг по трагичната поема на Ибсен - “Пер Гинт” от Едвард Григ. Пори песента на Солвейг по сюитата:ат разходките в парка.

Публиката постоянно е била омагьосана от забележителното наличие, дълбочина и мощ на внушението на маестро Камдажалов.


От години той и едноименната му Фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева, която е основател и подстрекател на Фондация „ Стоян Камбарев “, като ЛЮБОВ слага единствено началото на серия от техни концерти и взаимни креативен пътувания.

Билетите за ЛЮБОВ са налични в мрежата на Eventim , на касите на Софийска Филхармония в зала България и билетните центрове на Плевенска Филхармония

Вижте тийзър за концерта:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР