В месеца на любовта и виното лимитирана серия скулптури на

...
В месеца на любовта и виното лимитирана серия скулптури на
Коментари Харесай

Показват лимитирана серия скулптури на СЪРЦА на Райнер Лагеман

В месеца на любовта и виното лимитирана серия статуи на СЪРЦА на световноизвестния актьор Райнер Лагеман ще бъдат показани във Vivacom Art Hall Oborishte 5.

СЪРЦАТА са направени от кухи железни квадрати, които създателя заварява дружно, с цел да образуват едно цяло. Скулптурите наподобяват като че ли събрани от раздрани влакна на ДНК. Оригиналните статуи идват непосредствено от ателието на Райнер Лагеман в Ню Йорк и са налични за продажба на фенове и колекционери извънредно на място в Галерията.

***

Райнер Лагеман е роден в Дюселдорф, Германия през 1959 година Посещава гимназията на Алберт Айнщайн за главно и приблизително учебно заведение. След колежа кариерата му стартира в интериорния дизайн. През 1988 година се реалокира да живее в Калифорния. Основава компания за интериорен дизайн Bay Window Coverings и The Magazine - верига магазини за мебели. През 2005 година стартира да създава железни статуи, най-вече на човешкото тяло в действителен размер. Те са направени от кухи железни квадрати, които той заварява дружно, с цел да образуват едно цяло. Създава нереални фигури, творби и извайва човешката форма. През 2009 година се реалокира да живее в Маями. Участва в десетки световноизвестни арт панаири на изкуството, а негови произведения участват в сбирките на музеи и частни галерии в Торонто, Сингапур, Бостън, Ню Йорк, Вашингтон, Палм Бийч и други

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР