В Ловешка област в 14 населени места все още няма

...
В Ловешка област в 14 населени места все още няма
Коментари Харесай

В 14 населени места в Ловешка все още няма електрозахранване, 70 аварийни екипи отстраняват авариите

В Ловешка област в 14 обитаеми места към момента няма електрозахранване, към 70 спешни екипи от разнообразни региони на страната работят на място по премахване на повредите, заяви пред публицисти районният управител на "ЧЕЗ Разпределение България " Бойко Чавдаров, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му в област Ловеч по-голямата част от авариралите електропроводи са възобновени.

"Все още няма подадено електрозахранване в 12 обитаеми места на територията на община Ловеч и в две в община Угърчин. Продължава работата в останалите обитаеми места по отстранява на единични повреди по мрежи ниско напрежение. Екипите ни са на терен и ще останат и в тъмната част на денонощието до цялостното премахване на повредите ", добави Чавдаров.

41 обитаеми места в Ловешка област са без ток

Той сподели още, че ситуацията е доста динамична и не може да се ангажира със период по кое време ще бъдат отстранени повредите. Обилният влажен снеговалеж провокира обледявания по проводниците, в резултат на тях има счупени стълбове приблизително напрежение, счупени изолатори, скъсани проводници, които екипите в по-голямата си част са възстановили, само че през днешния ден при стоплянето е почнала втора част на пораждане на повреди, дължащи се на така наречен камшични удари.

"Това още веднъж върна екипите ни на доста места в изходно състояние. Създали сме организация работата да не стопира до цялостното възобновяване на зареждането, като наклонността е до края на деня да сме овладели всички повреди приблизително напрежение ", уточни още Бойко Чавдаров.

По думите му за доста малко време се е струпало огромно количество влажен сняг, който е провокирал множеството повреди по едно и също време. Той изясни, че до равнище приблизително напрежение, до трафопостовете, имат построена система, която им алармира за настъпилите повреди, тъй че спешните екипи непосредствено потеглят да локализират тяхното място и отстраняването им.

"Разчитаме доста по места на кметовете и кметските наместници за подпомагане по отношение на предаването на информация, тъй че всеки сигнал от жители да дойде до нашите спешни екипи ", добави районният управител.

Все още има обитаеми места в Русенско без ток

Той сподели още, че в община Враца се работи в четири обитаеми места по възобновяване на зареждането и в 7 села в община Мездра. "Срокове не даваме, ще работим до цялостно възобновяване ", добави Чавдаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР