В Ловешка област една трета от пенсионерите получават минимална пенсия.

...
В Ловешка област една трета от пенсионерите получават минимална пенсия.
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Всичко в държавата може да се срути за 5 минути

В Ловешка област една трета от пенсионерите получават минимална пенсия. Близо 7 300 пенсионери ще получат еднократната добавка за хранителни артикули от 120 лева Това поражда неодобрение измежду получаващите пенсии до 300.01 лв., където е сложена границата за приемане на помощта.

Където и да я сложим тази граница, ще има една стотинка надолу, една стотинка нагоре “, разяснява пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа “ и ръководител на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт.
В пенсионната система не би трябвало да се подхожда по този метод, само че политиците се изкушават, уточни той.

„ Има един-единствен правилен метод – пенсиите всяка година да бъдат осъвременявани, което ще рече да бъдат преизчислявани с растежа на осигурителния приход. Абсолютно всички пенсии, не да се прави на 20 години веднъж. Това осъвременяване, което не се случва, е най-голямото деформиране на осигурителната система “, разяснява Манолов в предаването „ Преди всички “.

Осъвременяването на всички пенсии би трябвало да се направи един път вечно и да стане норма , безапелационен е синдикалистът.

Не желая да съм на мястото на политиците, които ще отстранен тези 50 лв., акцентира Димитър Манолов по отношение на добавката към пенсиите, която бе приложена като антикризисна мярка. Според него чисто психически два месеца са задоволителни „ да свикне човек с този приход “, а по-късно изваждането на тези пари ще бъде възприето като понижаване на приходи, а не като прекъсване на мярката .

„ Това е малко като слон в стъкларски магазин. “

Всичко в страната може да се срути за 5 минути, предизвести Манолов.

„ В рамките на тези диспути не се излъчва държавно управление и се назначава служебно, което работи с този бюджет. Който бюджет се оказва неосъществим и това държавно управление, служебно, сега, в който си извърши мандата, би трябвало да отиде в пандиза. Защото с цел да се закрепи страната, то би трябвало жестоко да наруши законите. Те там се плюят едни други, ругаят се едни други, наскърбяват се едни други, играят си някакви политически игрички, обаче нещата не са положителни. Най-доброто нещо е да се прегледа бюджетът и да се реши дали той би трябвало да се актуализира. Но това не може да стане, когато Народното събрание не работи, а той няма да работи, в случай че няма държавно управление . Както се вижда, всички са полудели, обаче страната се движи на кофти обороти. “ 
Повече по тематиката слушайте в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР