В Лондон продължава кризата около плана за Брекзит на премиера

...
В Лондон продължава кризата около плана за Брекзит на премиера
Коментари Харесай

Тереза Мей призова гласоподавателите да подкрепят плана ѝ​ за Брекзит

В Лондон продължава рецесията към проекта за Брекзит на премиера Тереза Мей. Макар да беше утвърден от кабинета, той среща опозиция. Все отново Амбър Ръд, която през април напусна държавното управление, през днешния ден попълни едно от овакантените през вчерашния ден места. Двама основни министри от лагера за Брекзит поддържаха Май, само че депутати желаят избор на съмнение на премиера.

Ще има ли договорка за Брекзит или не? Днес английският министър председател Тереза Мей прикани в радиоефира за поддръжка на утвърденото от държавното управление проектоспоразумение, до момента в който отговаряше на въпроси на слушатели. Мей отхвърли съпоставяне с английския министър председател Чембърлейн, който преди време обезпечава контракт с Хитлер година преди експлоадирането на Втора международна война. И разяснява решително идното гласоподаване на договорката в Народното събрание.
Тереза Мей, министър председател на Англия: Работата ми е да убедя на първо място редиците на консерваторите. Но желая да кажа на всички депутати, че имам вяра, в действителност имам вяра, че това е най-хубавата договорка за Англия.
След оставката на четирима министри през вчерашния ден, през днешния ден поддръжката на Лиъм Фокс и Майкъл Гоув сподели, че кабинетът не се разпада.
Майкъл Гоув, министър на околната среда: Очаквам да продължа работа с сътрудниците в държавното управление и в Народното събрание, с цел да осигурим най-хубавото бъдеще за Англия.
Депутати консерватори от лагера за Брекзит обаче считат, че договорката на Мей съдържа прекалено много отстъпки към Брюксел. Те желаят избор на съмнение на премиера и в случай че се съберат задоволително гласове, той може да се гласоподава идната седмица. Някои британци считат, че Тереза Мей би трябвало да понесе отговорност за рецесията. Други желаят нов референдум.
- Мисля, че тя би трябвало да подаде оставка. Хората са разочаровани. Те ни пробутаха една фантазия, без да помислят какво в действителност ще стане.
- Сега е моментът за прегласуване. Информирано наново гласоподаване на хората, които преди не разбираха защо гласоподават.
В най-голямата рецесия в ръководството на Тереза Мей някои си задават въпроса дали въобще ще има Брекзит.
 Продължава хаосът в английския кабинет след постигнатото съглашение за Брекзит Продължава хаосът в английския кабинет след постигнатото съглашение за Брекзит
Хаосът след постигнатото сред Лондон и Брюксел съглашение за Брекзит продължава. Премиерът Тереза Мей изрази твърдото си разбиране, че е договорката е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР