В Ливан бяхме свидетели на нещо невиждано и нечувано. Това

...
В Ливан бяхме свидетели на нещо невиждано и нечувано. Това
Коментари Харесай

Журналист: Саудитска Арабия се върза на играта на Иран

В Ливан бяхме очевидци на нещо невиждано и нечувано. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ журналистът и арабист Нина Спасова във връзка изненадващата оставка на ливанския министър председател Саад Харири при започване на месеца.

На този декор излезе един доста сериозен проблем на Ливан с националната еднаквост, тъй като там от години се приказва за въздействието на двете районни суперсили Иран и Саудитска Арабия. Битката е за въздействие, за превъзходство в региона. Саудитска Арабия употребява Ливан да повлияе в огромната й битка с Иран, съобщи Спасова.

Младият престолонаследник на Саудитска Арабия даде поръчка за съществени промени. Въпросът е този млад и много враждебен престолонаследник до каква степен ще стигне в тези си стъпки, до каква степен ще стигне и с измененията в ултраконсервативния ислям. Крайно време е този ислям да бъде изменен и младежите да имат и различен избор, с изключение на джамиите и моловете, уточни Нина Спасова.

Журналистът и блогър Руслан Трад, който е със сирийски генезис, акцентира, че конфликтът в Близкия Изток не е от през вчерашния ден. Исторически видяно, Саудитска Арабия се е забавила с измененията. Арестуваните принцове в действителност са прали пари и са злоупотребявали с обществени фондове, това е потвърдено. Един от тях даже има доста тъмни покупко-продажби за така наречен работници-призраци – такива, които не съществуват, само че раздуват бюджета на ръководеното от него министерство, разяснява Трад.

Действията в Саудитска Арабия обаче отблъскват вложителите. Ливан е единствено едно парче от пъзела. Проблемът е, че Саудитска Арабия се върза на играта на Иран. Подкрепата на Иран за бунтовниците в Йемен беше призната като хвърлена ръкавица, сподели още Руслан Трад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР