В Литва ще се проведе балотаж на 26 май, след

...
В Литва ще се проведе балотаж на 26 май, след
Коментари Харесай

Балотаж на президентските избори в Литва

В Литва ще се организира балотаж на 26 май, откакто на президентските избори през вчерашния ден нито един от претендентите не съумя да получи нужната поддръжка за спечелването на вота. Заради неубедителното си показване актуалният министър-председател на страната разгласи, че ще подаде оставка.

Икономистът и дилетант в политиката, Гитанас Науседа излезе отпред на първия тур на президентските избори в Литва. Според частични резултати той печели малко над 31% от гласовете.

На втора позиция е някогашният министър на финансите Ингрида Шимоните с съвсем 27%.

Гитанас Науседа, претендент за президент: Имаме доста положителни шансове да продължим нашата работа и може би ще успеем да посетим и останалите общини, до които не успяхме да достигнем през последните месеци. Ингрида Шимоните, претендент за президент: Посланието на втория тур ще бъде, че макар резултатите от първия тур, имаме потребност да разберем какво е значимо освен за огромните градове, само че и за дребните и районите, с цел да имаме сполучлива страна.  Приключиха изборите за президент и двата референдума в Литва Приключиха изборите за президент и двата референдума в Литва
В Литва през днешния ден гласоподаваха на президентски избори и два референдума. Допитванията са за въвеждане на двойно поданство и редуциране на броя на депутатит...

Предизборната акция беше доминирана от въпроса за общественото неравноправие сред богати и небогати в Литва.

Министър-председателят Саулюс Сквернелис, който беше един от любимците остава трети с към 22% от гласовете и разгласи, че ще подаде оставка на 12 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР