В края на юбилейната година BMW M GmbH представя най-ексклузивният

...
В края на юбилейната година BMW M GmbH представя най-ексклузивният
Коментари Харесай

BMW 3.0 CSL

В края на юбилейната година BMW M GmbH показва най-ексклузивният си специфичен модел – един шедьовър на инженерното изкуство, който въплъщава същността на 50-годишната пристрастеност в моторните спортове и показва своите исторически корени с едно именито означение на модела

BMW 3.0 CSL (среден разход на гориво: 11,0 л/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 249 г/км съгласно WLTP; данни съгласно NEDC: – ) съчетава неповторим дизайн с пуристко преживяване от динамичността на двете места за седене и по рисково съсредоточен метод придвижва в сегашното основаните през 70-те години на предишния век идея за прилагане на спортна технология за чиста наслада от шофирането във всекидневието.

BMW 3.0 CSL е създадено с желанието да съчетае най-хубавото от пет десетилетия на спортното ноу-хау на BMW M GmbH в автомобил с изключителна прочувствено лъчение. Всички аспекти на неговия темперамент - динамична грациозност извън, кокпит на типичен състезателен автомобил, умна олекотена структура, редови шестцилиндров мотор, ръчна трансмисия и задвижване на задните колела – са основани на обичайните правила на BMW M автомобил и се допълват взаимно благодарение на най-новите технологии, с цел да основат висшия знак на вдъхновение за оптималната динамичност в стила на сполучливата от 50 години марка. Така ръководството на BMW 3.0 CSL се трансформира освен в извънредно High-Performance преживяване, само че и в прочувствена среща с историята и сегашното на най-мощната писмен знак в света.

Производство в лимитиран тираж и висококачествена ръчна направа

BMW 3.0 CSL ще се създава в строго лимитиран тираж. В духа на юбилея на пазара ще бъдат препоръчани тъкмо 50, поредно номерирани екземпляра на специфичния модел. По този метод BMW 3.0 CSL още през цялото време ще добие статуса на уникат, който ще откри своето място в автомобилните сбирки на изключително правилните и въодушевени почитатели на марката BMW M.

Производството на всички коли ще отнеме към три месеца. Всеки един от тях е основан с безспорна отдаденост на занаятчийското съвършенство и точно координираните технологии в комплициран индустриален развой в поделението на завода на BMW Group в Динголфинг в Моостенинг, Долна Бавария. Ексклузивните екстериорни съставни елементи, направени от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP), се създават ръчно в Мюнхен и в завода за съставни елементи на BMW Group в Ландсхут от особено назначени експерти по каросерийно произвеждане. За боядисване на BMW 3.0 CSL е основан и характерен развой, при който майсторството и най-съвременните технологии се допълват взаимно, с цел да обезпечат присъщата цветова скица на всеки подробност. Освен това екип от 30 особено квалифицирани и опитни техници дава отговор единствено за конфигурацията и монтажа на колите. Поради сложността на процесите в завода, всяко BMW 3.0 CSL минава през осем цикъла на сглобяване в тъкмо толкоз индустриални станции, които лишават общо до 10 дни. Като цяло, извънредно високият дял на самостоятелна ръчна работа значи, че времето, належащо за сглобяване на BMW 3.0 CSL е неведнъж повече от това за стандартен BMW M автомобил. След сглобяването в завода всеки автомобил минава през многостепенна инспекция на качеството и развой на приемане в главния цех в Динголфинг, преди да бъде позволен за предаване на клиента. Заводът на BMW Group в Динголфинг е най-големият европейски индустриален обект на компанията. В допълнение към няколко автомобила BMW M, там се създават и първокласните лимузини на BMW Серия 7 и съставни елементи за каросерията на Rolls-Royce Motor Cars.

Най-успешният туристически автомобил на своето време като образец за подражателство

Като преобразяване на именит състезателен автомобил за спортните писти и пътищата, BMW 3.0 CSL има всички качества на пуристки автомобил за шофиране. Той въплъщава насладата от класическото шофиране и съзнанието за обичайните корени на BMW M GmbH в неповторимо извънредна форма. Неговият модел за подражателство със същото име се счита за първия автомобил, който носи подчинените на насладата от шофирането и пристрастеността по високата мощ гени на BMW M, които и до през днешния ден са неповторими за тези коли. В годината на основаването на BMW Motorsport GmbH той е създаден за присъединяване в надпревари за туристически коли, където се трансформира в най-успешната спортна кола на своята ера.

Състезателната версия на историческото BMW 3.0 CSL завоюва Европейския шампионат за туристически коли още в първия сезон на 1973 година – и повтори тази победа пет пъти поред от 1975 до 1979 година Пилоти като Тойне Хеземанс, Ханс-Йоахим Щук, Крис Амон и Ники Лауда изпреварваха конкуренцията на Нюрбургринг и доста други писти, а първите победи за BMW на американски писти последваха през 1975 година Всички тези триумфи помогнаха на заводските спортни коли да придобият интернационална известност.

„ Coupé, Sport, Leichtbau “: нова интерпретация на именитата формула

Разработената с хомологационни цели шосейна версия на спортния автомобил, изключително в последната си версия, се трансформира в добре прочут знак на вдъхновяваща наслада от шофирането, съсредоточена върху най-важното. CSL – тази композиция от букви в обозначението на модела значи „ Coupé, Sport, Leichtbau “, („ купе, спорт, олекотена структура “), формула, която в резюме обобщава рецептата за триумф на автомобила с две порти.

В допълнение към необятните арки на калниците, каросерията на купето получи и впечатляващ аеродинамичен пакет, който включваше челен спойлер, въздушни лайстни на предните странични панели и спойлер на покрива. Дизайнерските модификации на BMW по отношение на другите крупносерийни купета са допълнени от заден спойлер, който усъвършенства сцеплението на задните колела. То не е било утвърдено за придвижване по публичните пътища, тъй че при доставката на автомобила е било в багажника, само че въпреки всичко е било толкоз известно в обществото, че купето е наречено „ Batmobil “.

Спортното разрастване на мощността се е осигурявало от най-мощният редови шестцилиндров мотор с впръскване на горивото, инсталиран до този миг в автомобил на BMW, с повишен до 3 153 см3 работен размер и оптималната мощ от 151 кВт/206 к.с. Темпераментният мотор е смесен с усъвършенствано в елементи окачване и лично тегло от единствено 1 270 кг.

Последното стана допустимо с помощта на цялостна стратегия за олекотяване на структурата. Вратите, както и предният похлупак и капакът на багажника бяха направени от алуминий, като при отваряне се поддържаха на филигранни носещи пръти. Множество други съставни елементи на каросерията като покрива, страничните стени и преградата на багажното поделение се състоят от изключително тъничък железен лист, а хромираните брони са сменени с пластмасови защитни детайли. Леките седалки вид „ корито “ и неналичието на изолационен материал, сервоуправление и електрически стъклоповдигачи съвършено допълват понижаването на тежестта. Като цяло е реализирано съответствие мощност/тегло от 6,2 кг/ к.с.

Новото BMW 3.0 CSL интерпретира по нов, настоящ метод всички тези характерности, залегнали в обозначението на модела. Неговата каросерия на купе слага обичайни акценти за спортна грациозност и изразителна динамичност. Неговата технология за задвижване и окачване е резултат от най-новия стадий на развиване на спортни коли и High-Performance спортни коли на BMW M GmbH.

Интелигентната олекотена структура също е на извънредно равнище, на първо място посредством извънредно необятното потребление на въглерод. Съотношението мощност/тегло на BMW 3.0 CSL е единствено 2,9 кг/ к.с.

Като независим модел от BMW M GmbH и макар лимитирания тираж от единствено 50 екземпляра BMW 3.0 CSL минава през цялостния развой на подготовка за серийно произвеждане. В допълнение към всеобхватните проби за качество и функционалност и тестванията за динамичност на ръководството при разнообразни условия от градски трафик през междуградски пътища и автомагистрали до спортна писта, BMW 3.0 CSL минава и през цялостни аеродинамични проби. За усъвършенстване на въздушния поток и аеродинамичния баланс на автомобила са изразходвани към 200 работни часа, в това число 50 часа в аеродинамичния тунел на аеродинамичния тестови център на BMW Group. Освен това, с цел да получат утвърждение, два предсерийни автомобила BMW 3.0 CSL би трябвало да бъдат подложени на проби за сигурност под формата на преден и непряк краш тест.

Уникален, характерен за M дизайн, насочен към техническите условия за вълнуваща динамичност

С типичен пропорции на купе и обичайната автомобилна идея, която съчетава предноразположен мотор и механична скоростна кутия със задвижване на задните колела, BMW 3.0 CSL следва стъпките на своя исторически предходник. Ярко изразените аеродинамични детайли, мощно завършените арки на калниците, впечатляващият заден спойлер и доста други елементи са изрично основани на дизайна на именитото купе от 70-те години на предишния век.

В същото време неговата визия се характеризира с правилата, които постоянно са били присъщи за колите BMW M: характерните екстериорни детайли се подчиняват на техническите условия във връзка с подаването на охлаждащ въздух, аеродинамичния баланс и динамичността на шофиране, които образуват базата за извънредно завладяваща динамичност. Така BMW 3.0 CSL по прочувствено мощен и достоверен метод показва непреходната пристрастеност към моторните спортове.

Мощна хармония, основана на историческите предшественици

Ниската предница на BMW 3.0 CSL излъчва мощност и хармония. В центъра е ситуирана присъщата BMW бъбрековидна радиаторна решетка с решетъчна конструкция. Вертикалното позициониране цитира оформлението на предната част на историческите предшественици. Рамката на бъбрековидната решетка, както и рамките на страничните прозорци са от матиран алуминий – дизайнерски детайл, който акцентира специфичния статус на BMW 3.0 CSL. В композиция с BMW бъбрековидната решетка двата огромни въздухозаборника на предната ризница, напомнящи на моделите от 70-те години от предишния век, обезпечават надеждно изстудяване на задвижването и спирачната система даже и при рисково динамични обстановки на пътя. Скулптурно завършените аеродинамични детайли на предния похлупак акцентират класическите линии. С ниските си очертания фаровете основават присъщото изражение на фокусиран върху пътното платно взор. BMW Лазерните светлини, както и Welcome светлинната графика при отключване на вратите и при задействани къси или дълги светлини светят в жълт цвят, напомняйки за сполучливите GT спортни коли. Този подробност е предпазлив намек за мощната връзка сред моторните спортове и най-успешния сега спортен автомобил на BMW M GmbH - BMW M4 GT3, който през 2022 година завоюва както самостоятелно, по този начин и отборно в DTM и чиито мотор е основан на същия редови 6-цилиндров мотор като елемента на BMW 3.0 CSL. BMW M4 GT3 реализира шампионски триумф още при започване на кариерата си на спортна писта, тъкмо както в миналото историческото BMW 3.0 CSL завоюва Европейския шампионат за туристически коли още през първия си сезон.

В профил дългият челен похлупак и дългото междуосие придават на BMW 3.0 CSL състезателен, типичен грациозен външен тип. За това способстват и типичните за купе на марката пропорции на триобемния дизайн. Особено необятните, по диагонал изместени странични панели и необятни изпъкналите странични прагове акцентират динамичността на купето даже и неподвижен, като линията на покрива е удължена от обтекаем аеродинамичен детайл.

Широки арки на калниците, джанти с централна гайка, създадени извънредно за BMW 3.0 CSL гуми

Мускулестите арки на колелата подсказват за необятната диря, която способства доста за високата динамичност на автомобила в завоите. Те оферират място за кованите алуминиеви джанти от лека сплав с Y-образни спици, които са с размер 20 инча на предната ос и 21 инча на задната ос. Със своите филигранни спици, златиста багра в стила на 70-те години на предишния век и централен заключващ механизъм, те са акцент на дизайна и динамичността на шофиране, приспособена непосредствено от моторните спортове. Интеграцията на характерните за модела джанти върху авансово инсталирано5о окачване на BMW 3.0 CSL е част от ръчния развой на произвеждане в поделението на завода на BMW Group в Динголфинг. Въртящият миг при монтажа на централната гайка доближава 930 Нм, което е най-високата стойност при серийните коли на BMW Group.

Кованите алуминиеви джанти са оборудвани с създадени извънредно за BMW 3.0 CSL гуми на производителя Michelin. На бордовете им е щамповано цифрата 50, което е следващия предпазлив намек за юбилея на BMW M GmbH, който е и мотив за основаването и производството на специфичния модел.

Заден спойлер в стила на „ Batmobil “

Мощната хармония и преосмислените дизайнерски детайли на предшественика са присъщи и за визията на задната част на BMW 3.0 CSL. Най-забележителната характерност е задният спойлер, който превежда присъщия външен тип на " Batmobil " на съвременен дизайнерски език. Аеродинамичният детайл, планиран да генерира спомагателна притискаща мощ и по този метод да усъвършенства сцеплението на задния мост, обгръща цялата задница и се трансформира в преобладаващ образен детайл. За възстановяване на аеродинамичния баланс той е смесен със мощно изразен карбонов дифузор в задната ризница, който усъвършенства въздушния поток в дъното на автомобила.

Четирите ауспухови накрайника на изпускателната система, подредени стреловидно в средата на задната ризница, също слагат впечатляващ акцент с изключително лекото извънредно гърне от исполин. Задните светлини на BMW 3.0 CSL употребяват новаторска светлинна технология, с цел да основат обаятелен и извънреден нощен дизайн и изключително витално лъчение. То се обезпечава от филигранни лазерни светлинни влакна, които наподобяват свободно подредени вътре в светлините и посредством точно наслагване основават експресивен 3D резултат.

Високотехнологично лаково покритие в стила на класическите спортни коли

От самото начало през 70-те години на предишния век BMW Motorsport GmbH притегли вниманието на почитателите освен с грандиозни спортни триумфи, само че и с несравним външен тип. Точно както спортните коли, облеклото на водачите, транспортните камиони и всички останали съставни елементи на оборудването на тима те бяха завършени с линии в синьо, виолетово и алено на бял декор – една оригиналност за времето си и запазена марка и до през днешния ден, известна в целия свят. BMW 3.0 CSL продължава тази традиция с лаковото покритие в Alpin White и лентовия фон в цветовете на BMW M GmbH. Линиите на каросерията ефектно наблюдават динамичните градиенти на повърхността и по този метод още по-категорично акцентират мощната хармония на купето.

Както главният цвят, по този начин и М линиите, известни на професионалния диалект като Livery, се нанасят най-вече на ръка, което лишава извънредно доста време и старания. Общо 22 обособени елементи са лакирани в развой, който е особено планиран за BMW 3.0 CSL. Особено внимание е обърнато на прецизното разположение на зоните на каросерията от забележим въглерод и Livery лентите. Като цяло преобладаващата част от екстериора в Alpin White е направен от въглерод, лакиран на ръка от съответните експерти. Високотехнологичният материал се вижда само при надписите на покрива, както и при задния спойлер. За тази цел тези области би трябвало да бъдат оставени свободни по време на лакирането. За да може Livery лентите в цветовете на BMW M GmbH да бъдат позиционирани точно, при лакирането експертите употребяват маскиране с лазерна проекция, както и особено изрязано контурно фолио.

Времето за обработка на всеки съставен елемент с Livery лаково покритие е шест работни дни. През това време се нанасят до осем багра, всеки с нужните междинни работни стъпки като шлайфане и маскиране на цветните ленти. Това води до общо 134 цикъла на лакиране за всеки автомобил, което прибавя до 6700 ръчни процеса в бояджийския завод за цялата дребна серия на специфичния модел.

Серията от числа на вратите и покрива на BMW 3.0 CSL, проектирани в стила на ранните спортни коли, трансферира мост сред предишното и сегашното. Техният алегоричен дизайн в стила на стартовите номера се основава на историческия модел на първия автомобил BMW M, създаден за надпревари с туристически коли, а номерът 50 се отнася до годишнината на BMW M GmbH. Друг спомен от 70-те години на предишния век са двете емблеми на BMW, сложени върху задните колони и по този метод директно зад противоположната извивка на линията на страничните прозорци, известна като извивката на Хофмайстер.

Най-мощният редови шестцилиндров мотор, инсталиран в миналото в BMW M Автомобил с регистрация за публичните пътища

BMW 3.0 CSL се задвижва от най-мощният редови шестцилиндров мотор, инсталиран в миналото в BMW M Автомобил с регистрация за публичните пътища. И това също има своите обичаи: при последната си версия историческият предходник със същото име разполагаше с рекордната стойност от 151 кВт/206 к.с. – освен за шестцилиндровите модели, само че и за всички създадени до този миг серийни коли на BMW.

Оттогава редовият шестцилиндров мотор с M Power е минал през удивително развиване. Още през 1978 година моторите от същия вид развиваха мощ от 204 кВт/277 к.с. при BMW M1, а при BMW M5 от второ потомство от 1991 година до 250 кВт/340 к.с. BMW M3 от пето потомство започва през 2014 година с редови шестцилиндров мотор с технология M TwinPower Turbo и мощ 317 кВт/431 к.с.

Редовият шестцилиндров мотор на BMW 3.0 CSL има същите софтуерни корени като мотора на настоящия автомобил, който побеждава в DTM. Трилитровият елемент комбинира спонтанна пъргавост с типичната за М високооборотна идея и също така се отличава с рисково здрав цилиндров блок с Closed-Deck структура без цилиндрови гилзи, кован олекотен колянов вал и направена посредством 3D щемпел вътрешност на цилиндровата глава. Охладителната система и снабдяването с масло също са пригодени за рисково динамични обстановки на пътя. При успеха в шампионата DTM BMW M4 GT3 се задвижваше от вид на най-новия шестцилиндров мотор с мощ към 600 к.с., чиято пригодена за крупносерийно произвеждане версия развива до 375 кВт/510 к.с. при настоящите модели на фамилията BMW M3/BMW M4.

Разработената извънредно за BMW 3.0 CSL осъвременена версия на задвижването с технология M TwinPower Turbo развива оптималната мощ от 412 кВт/560 к.с. Новата рекодна стойност за редовите шестцилиндрови модели на BMW M GmbH с регистрация за публичните пътища акцентира специфичния статус на автомобила. Неговият мотор развива оптимален въртящ миг от 550 Нм и въодушевява с линейното разрастване на мощността до оптималните обороти от 7 200 об/мин.

Шестстепенна механична скоростна кутия и задно задвижване за изключително интензивна наслада от шофирането

За преместването на мощността към пътя конструкторите на BMW 3.0 CSL залагат на една идея, която от десетилетия се е наложила като пример за оптималната наслада от шофирането и интензивно взаимоотношение сред лидера и автомобила. Редовият шестцилиндров мотор е смесен с шестстепенна механична скоростна кутия, чиито предавателни цифри са съгласувани съвършено с характерностите на мощността на мотора. Прецизните ходове на скоростния лост обезпечават бързи и точни превключвания на предавките. За удоволствието способства и направеният извънредно за BMW 3.0 CSL скоростен лост, който изпъква като първокласен аксесоар от междинната подпора. Той неотложно разсънва радостно очакване на ръчното превключване на предавките, лежи прелестно в ръката и с бялата си повърхнина, гравираната скица на превключване на предавките и цифрата 50 припомня за началото на BMW M GmbH през 70-те години на предишния век. Знак на респект към модерните технология е асистентът за превключване, който посредством надзор на оборотите обезпечава безпроблемно включване след низходящо превключване при прекъсване преди завой. Той може да се задейства или деактивира от лидера.

По обичаен метод мощността на BMW 3.0 CSL се предава на пътя единствено през задните колела. При амбициозно шофиране по спортна писта лидерът може да се възползва от типичното M линейно създаване на силите на страничното ускоряване, с цел да ръководи автомобила през завоите с следен дрифт. Активният M диференциал на задния мост също обезпечава превъзходна динамичност. При потребност той може да предотврати изравняването на скоростта сред задните колела и по този метод последователно и изменчиво да сътвори блокиращ резултат до 100 %. Активният М диференциал е обвързван с контрола на стабилността DSC (Динамичен надзор на стабилността) и точно приспособява резултата на блокиране към съответната обстановка на пътя. Така да вземем за пример се усъвършенства сцеплението при пътни настилки с друг коефициент на сцепление за лявото и дясното задно колело. При динамично ускорение от завоите лидерът получава осезаема противоположна връзка за капацитета за сцепление на задните колела и по този метод може оптимално да дозира подаването на газ.

Настроено характерно за модела окачване в това число M Carbon керамична спирачна система и M Traction Control

И при конфигурирането на окачването най-модерните технологии са съчетани с наложилата се от 5 десетилетия методика за координиране на всички съставни елементи. Използваните при BMW 3.0 CSL са софтуерният връх при разработките на High-Performance спортни коли на BMW M GmbH: предно окачване с двойни носачи и пружинна стойка и петраменна структура откъм гърба със характерно за М осъществяване, Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно ръководство, електромеханично кормилно ръководство M Servotronic с изменчиво предавателно число и M Carbon керамична спирачна система с регулируеми характерности.

Интегрираното приложение на всички системи на задвижването и окачването е основано пред интензивни проби по публичните пътища, както и по спортни писти, измежду тях и Северната права на Нюрбургринг, която от 50 години е пример за ултимативна динамичност за всички BMW M коли. Преди това в развой на компютърно планиране и разработка инженерите на BMW M GmbH са проектирали и оптимизирали всеки подробност от цифровото изображение на BMW 3.0 CSL. Чрез консолидиране на виртуална действителност и други цифрови процеси, развойният развой за серийно произвеждане може да бъде интензивен оптимално. В този подробен развой на симулация и конфигурация още през цялото време са взети под внимание характерните за модела размери, тежестта на автомобила и разпределението на тежестта сред осите, извънредно високата издръжливост на връзките сред каросерията и окачването, както и аеродинамичният баланс на BMW 3.0 CSL за реализиране на типичната за М композиция от пъргавост, динамичност и точност в държанието на пътя.

M Carbon керамичната система предлага мощно негативно ускоряване, усъвършенствана непоклатимост против фадинг, изключителна термична резистентност и рисково висока резистентност към изхабяване. Тя комбинира шестбутални спирачни апарати и керамични спирачни дискове с размери 400 х 38 мм на предната ос и еднобутални спирачни апарати и керамични спирачни дискове с размери 380 х 28 мм на задната ос и се отличава с лакираните в червен цвят спирачни апарати. Специфичното за М осъществяване на интегрираната спирачна система разрешава реализирането на две характерности на спирачния педал, които могат да бъдат избирани от менюто M Setup.

С функционалността M Traction Control лидерът може самостоятелно да дефинира праговете на интервенция на системата за надзор на сцеплението. На разположение са 10 степени, като посредством M Dynamic Mode е допустимо и изцяло деактивиране на контрола на стабилността. По този метод BMW 3.0 CSL е съвършено квалифицирано за динамичните преживявания на спортната писта.

Интелигентна олекотена структура с оптимално изпозване на карбонови съставни елементи

Поддържаната от 70-те години на предишния век традиция на насочената към моторните спортове умна олекотена структура при BMW 3.0 CSL е пренесена в сегашното с най-модерни технологии. За понижаване на тежестта на каросерията и окачването, с изключение на минималното потребление на изолационни материали, в извънредно огромна степен с изключение на алуминия оказва помощ и армираната с въглеродни влакна пластмаса (CFRP). BMW M GmbH има пионерски принос в региона на потреблението на CFRP в серийното произвеждане на коли. Още през 2004 година те за пръв път оборудват крупносериен модел с карбонов покрив.

BMW 3.0 CSL има карбонови детайли в на практика всички зони на каросерията. Освен покрива, предния и задния похлупак напълно от въглерод са създадени и предната и задната ризница. От високотехнологичния материал са направени и предните и вложките на задните странични панели, страничните прагове, задния дифузор, както и задният спойлер. Всички карбонови елементи се създават в дребни серии, значително на ръка и извънредно за BMW 3.0 CSL.

Освен това целенасоченият избор на материали и най-новите способи на конструиране също водят до доста понижаване на тежестта на други съставни елементи на автомобила. Спойлерът на покрива на BMW 3.0 CSL е направен от армирана със стъклени нишки пластмаса. Неговият заден ауспух от исполин е с към 4,3 кг по-лек от стандартен железен съставен елемент. Прецизните греди в моторния отсек, направени от лят алуминий, които свързват опорите на пружинните стойки, с помощта на цифровите модели имат геометрия, която е тъкмо съобразена със силите, настоящи в разнообразни обстановки при шофиране. В резултат на това се реализира оптимален резултат във връзка с усъвършенстване на пъргавината и прецизността на ръководството с минимално потребление на материал и тегло.

Пуристки кокпит на състезателен автомобил с M Carbon седалки вид „ корито “

И в интериора на BMW 3.0 CSL потреблението на въглерод и другите ограничения за олекотяване на структурата акцентират пуристките характерности на спортния автомобил. Вместо спомагателни седалки, задната част предлага място за предпазване с две интегрирани отделения за каски. CFRP детайлите в панелите на вратите и понижената акустична изолираност също способстват за извънредно спортното чувство. Водачът и пасажерът до него седят на M Carbon седалки вид „ корито “, които обезпечават мощно прочувствено и неподражаемо спортно чувство на всеки километър. Диагоналните връзки сред седалка и облегалка припомнят градивния принцип на олекотените седалки на историческия модел. Височината и наклонът на седалката могат да се контролират единствено в сервиз благодарение на тристепенна винтова връзка. Надлъжната позиция може да се трансформира ръчно благодарение на лост на предния борд на седалката. Седалките M Carbon вид „ корито “ оферират и демонтиращи се вложки на подглавниците.

Освен това интериорът на BMW 3.0 CSL има излъчването на кокпит на състезателен автомобил, който е колкото пуристки, толкоз и извънреден. Повърхностите на седалките от черна Alcantara и M защитните колани са комбинирани с волан M Alcantara, таван в цвят антрацит, черна Alcantara и матови карбонови повърхности. Контрастните шевове и други бели акценти подхождат на външното лаково покритие на каросерията на BMW 3.0 CSL, като логото на модела е щамповано както върху праговете на вратите, по този начин и върху повърхностите на седалките. Белият скоростен лост символизира класическата форма на взаимоотношение сред лидера и автомобила при промяна на предавките.

Червеният Старт/Стоп бутон и алените M бутони на кормилото служат за пускане на мотора и за пряк достъп до цялостните настройки на автомобила. Матовите вътрешни декоративни лайстни Carbon Fibre имат следващ номер за всеки от 50-те екземпляра, налични за продажба. Тази документирана в интериора идентификация от #01/50 до #50/50, подхожда на последните числа от номера на шасито и по този метод е ясно разпознаваема и достоверна индикация за самостоятелната еднаквост на автомобила.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР