В края на януари 2022 г. Световната здравна организация заяви,

...
В края на януари 2022 г. Световната здравна организация заяви,
Коментари Харесай

10 места в Русия, които да посетите, след като отпаднат ограниченията за пътуване

В края на януари 2022 година Световната здравна организация съобщи, че Covid-ограниченията за пътешестване не са ефикасни и би трябвало да бъдат отстранени.

Да се надяваме, че границите скоро още веднъж ще бъдат отворени – дано планираме къде ще отидем първо!
Тоболск
 Legion Media

В този необикновен град се намира единственият каменен кремъл в Сибир. Преди стигането до него отнемаше време – аероплан до Тюмен и след това 2 часа часа с трен. В средата на пандемията през 2021 година обаче в сибирския град отвори порти летище!

Тоболск е учреден през 1582 година, когато съветските бойци, отпред с казака Ермак, стартират да изследват Сибир. Градът се трансформира в цитадела на бъдещите експедиции и значима комерсиална точка с Китай.
Саратов
 Legion Media

Защо от всички красиви градове на брега на Волга избрахме тъкмо този? Отговорът е елементарен: на 1 януари 2022 година Саратов публично стана вторият максимален град в Русия. Не, не по население, а по територия, защото към него се причислиха и някои прилежащи региони с към 79 села. Така територията му e 2100 кв. км (Москва е 2500).

Саратов е прекрасен град за разглеждане в уютната съветска провинция. Основан е през XVI в. и се развива като търговски град – в следствие в центъра към момента има остарели дървени къщи с резбовани прозорци, имения от царската ера, както и някои фабрики, реликви от руските индустриални времена.
Село Бехово
 Legion Media

Обзалагаме се, че в никакъв случай до момента не сте чували за това място. Много руснаци също не го познават! Въпреки това през декември 2021 година село Бехово в Тулска област (135 км южно от Москва) завоюва състезанието за „Най-добри туристически селища“ на Световната организация по туризъм. Това към този момент звучи като добра концепция за дестинация за пътешестване!

Бехово е ситуирано на живописния бряг на река Ока, а главната му забележителност е Троицката черква, издигната през 1904-1906 година. Идеално място да се успокоите, да медитирате и да се опитате да разберете мистериозната съветска душа.

Вижте някои фантастични фотоси от Бехово.
Червената гора край Анапа


Точно като в Съветския съюз, множеството руснаци прекарват летните ваканции на брега на Черно море. И пандемията единствено затвърди това. Хората пътуват до Крим, Сочи и други градове в Краснодарския край, в това число Геленджик и Анапа.

Още едно руско ехтене, което „отеква“ тук, е невероятната алена гора в долината Суко, която стана известна в Instagram през 2021 година. Защо „съветско“? Защото това място е основано от индивида – вследствие на руски опит. Блатните кипариси най-вероятно са донесени от Северна Америка през 1930-те години на предишния век. А повода за този огненочервен цвят е просто… есента. Само си представете какъв брой прелестно би било да си извършите SUP сърф обиколка тук!

Разгледайте от това място.
Град Кудрово до Санкт Петербург
 Ilya Varlamov (CC BY-SA 4.0)

Санкт Петербург несъмнено е една от най-популярните туристически дестинации в Русия. Но в случай че към този момент сте виждали Ермитажа и всички други прелестни дворци, и сте правили обиколка с лодка по река Нева и каналите… тогава ви е време за нови прекарвания!

Ако към този момент сте изтощени от локдауни, отдалечена работа в самотност и всички ограничения за обществено разграничаване, тогава град Кудрово е тъкмо за вас! Само в жилищния комплекс „Нови Окервил“ живеят към 20 000 души! Reddit консуматори към този момент се пошегуваха с тази човешка „колония от мравки“, само че не ви ли е любопитно персонално да пробвате живота тук?

Прочетете.
Алтайските планини
 Legion Media

През двете години, в които границите бяха затворени, руснаците преоткриха личната си страна. А Алтайските планини се трансфораха в една от най-популярните дестинации със спиращи дъха гледки и мистериозна атмосфера на антични шамани и митове. Човек може да отиде на първокласен хотел или удобна къмпинг отмора, като и на по-екстремен (и по-неудобен!) къмпинг със спане на палатка. Вие избирате.

Още един забавен метод да разгледате Алтай е пътешестване по Чуйската автомагистрала, която се счита за една от най-красивите в Русия.
Уралският „Дисниленд“


Тази туристическа дестинация не е толкоз явна, по тази причина пък е вълнуваща. Бизнесмен от индустриалния дребен град Сатка в Уралските планини трансформира локалните околности в голям тематичен парк, който наподобява на „Дисниленд“.

Има пиратски транспортен съд, рицарски палат, водни пързалки, приказни герои от детски книжки и доста други занимания, както за деца, по този начин и за възрастни. И, апропо, създателят го кръщава на внучката си – „Сонкина лагуна“ („Лагуната на Соня“).

Прочетете повече за дребния съветски „Дисниленд“.
Минералните води на курорта Есентуки
 Legion Media

Това място е съвършено както за прекаралите Covid, по този начин и за тези, на които вирусът им се е разминал, само че сигурно също са били подложени на стрес. В Кавказките планини се намира едно отлично място, където можете да презаредите батериите си и да си извършите малко спа прекарване. В курортния град Есентуки е най-голямата изложба с питейна вода в Европа! Така че можете да опитате доста разнообразни типове минерална вода, а също и да се разноските по специфични „лечебни пътеки“ с невероятни гледки.
Пътуване по Транссибирската железница
 Legion Media

Преди да бъдат въведени каквито и да било нови ограничения (не дай Боже!), би трябвало да извлечем максимума от всяко пътешестване. Така че да видите цяла Русия в едно пътешестване е допустимо единствено в случай че я прекосите с трен. Тръгвате от Москва, по-късно спирате в някои остарели градове, някои забележителности в Урал, някои сибирски… и МНОГО огромни сибирски градове и реки, много-много гори, много-много хълмове и планини, един час на езерото Байкал и доста и доста красиви гари. И най-после ще пристигнете във Владивосток и ще можете да хапнете вкусна и прясна храна с морски блага.

Страхотно, нали? Разберете кои са какво можете да видите от прозореца, без да напускате влака.
Езерото Байкал
 Legion Media

Е да! Всички туристически гидове ще ви доведат тук. Но евентуално постоянно сте мислили, че това е прекомерно скъпо и прекомерно дълго пътешестване? Е, ще развенчаем тези стандарти! Абсолютно допустимо е да си организирате малко пътешестване сами и да видите главното естествено знамение на Русия. Прочетете повече за това.

И, в случай че не се страхувате от суровата съветска зима, можете да предприемете необикновено свежо пътешестване и да шофирате тъкмо по леда на Байкал. Но внимавайте… това освен ще подари хиляди страхотни фотоси, само че може и да открадне сърцето ви. Нашият основен редактор , откакто го опита самичък.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР