В края на всяка година Google обича да споделя синтеза

...
В края на всяка година Google обича да споделя синтеза
Коментари Харесай

Какво търсихме най-много в Google през 2021 г.

В края на всяка година Гугъл обича да споделя синтеза на миналите 365 дни под формата на описи с най-търсените имена, тематики, събития и така нататък
 Гугъл Earth, таймлапс видеата и по какъв начин сме трансформирали планетата за 36 години
Как променихме планетата за 36 години

Отговорът е в над 24 милиона сателитни снимки

Статистиките на търсачката са забавни заради доста аргументи и ни дават бърза равносметка за изтеклата година, само че също ни и припомнят обстоятелства, които може би към този момент сме не запомнили.

Списъците на Гугъл за най-популярните търсения в България може би са и едно от дребното места, в които имената на Кирил Петков и Джулиана Гани могат да съществуват в някаква смислена поредност.

В този случай визираме листата с имена на персони, които най-често сме търсили през 2021 година

Общите тематики, които сме гугълвали най-често не са толкоз изненадващи, като те гравитират най-вече към пандемията, ограниченията, имунизациите и политическите събития в страната.

По отношение на въпросите, започващи с “Как… ”, сме желали да научим най-често по какъв начин се гласоподава машинно, по какъв начин да се преброим онлайн, по какъв начин се написа есе, по какъв начин се прави антигенен тест и по какъв начин се вади зелен документ. Тук няма изненади.

Въпросите, започващи с “Какво… ”, най-често са били в фрази от рода на “какво да хапвам ”, “какво е зелен документ ”, “какво е мажоритарен избор ”, какво се яде на сирни заговезни ” и “какво значи ЛГБТИ ”.
 Снимка 556610

Всеки самичък може да направи изводите си от тези данни.

Глобалните статистики обаче са някак по-отдалечени от българската реалност и са ангажирани най-вече със спортни събития.

Търсенето на вести в международен мащаб пък е отражение на икономическата неустойчивост, породена от пандемията, като половината от най-търсените вести засягат финансови тематики по един или различен метод.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР