В края на миналата седмица босовете на VW признаха, че

...
В края на миналата седмица босовете на VW признаха, че
Коментари Харесай

Германия прави първата крачка в следващия етап на революцията в автомобилната индустрия, ще удари жестоко по Tesla

В края на предходната седмица босовете на VW признаха, че Tesla и най-големият им врага на полето на автомобилната електрификация. Също в края на предходната седмица се разбра, че в края на идната година в Германия стартира градежът на аналог на Gigafactory. Зад немския аналог на „ Гигазавода ” на Tesla застава Terra E Holding GmbH.
Следващият месец холдингът би трябвало да избере един всред пет немски града (в краен случай прилежаща държава), където да бъде издигнат цех за производството литиево-йонни акумулатори с потенциал 34 гигават часа.

Начело на Terra E стои Холгер Гритзка, който преди управлява ThyssenKrupp AG. Том мениджърът е обединил консорциум от 17 немски компании, които ще стартират строителството през четвъртото тримесечие на 2019 година Пълният си потенциал гигазаводът би трябвало да доближи през 2028 година

Тази вест е последното удостоверение, че немската промишленост, четвъртата най-голяма стопанска система в света, се приготвя за новия стадий в революцията в автомобилната промишленост, само че не само).

До 2021 година международният потенциал за произвеждане на литиево-йонни акумулатори ще се удвои към от два и половина пъти, достигайки 278 гигаватчаса по отношение на 103 гигавата през второто тримесечие на тази година, твърди Bloomberg New Energy Finance. В момента пазарът се управлява от южнокорейските LG Ltd. и Samsung SDI Co.. Tesla ще се трансформира в международен №2 производител на акумулатори, откакто нейната Gigafactory (инвестиция на стойност $5 млрд.) проработи на цялостна мощ и стартира да създава акумулатори с потенциал 35 гигаватчаса.

През май канцлерът Ангела Меркел постави първата копка в новия цех на Daimler AG за произвеждане на литиево-йонни акумулатори. Този план на е на стойност 500 млн. евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР