В края на месец май българската снукър общност ще започне

...
В края на месец май българската снукър общност ще започне
Коментари Харесай

Българският снукър застава под прожекторите с нова верига турнири

В края на месец май българската снукър общественост ще стартира да написа нова страница от своята история с първия шампионат от веригата „ Снукър Гран При България “. Тя ще събере някои от най-хубавите играчи в страната в необикновен формат, който да изведе този спорт у нас на още по-силна позиция в устрема в скоро време България да има мощен състезател в международния хайлайф.

 снукър

Първият шампионат от веригата ще се организира от 24 до 28 май в зала „ Универсиада “ и ще бъде с присъединяване на десетима играчи. Те ще бъдат разграничени в две групи, като след изиграването на срещите посред им, първите двама от всяка група ще продължат в полуфиналната фаза. Мачът за купата ще се изиграе в последния ден от програмата.

 снукър

Сред основните настоящи лица ще бъдат както познати и одобрени лица от българската снукър сцена, по този начин и млади и надарени играчи с огромен капацитет за развиване. Край масата в борба за трофея ще застанат Георги Величков, Виктор Илиев, Братислав Кръстев, Ивайло Пеков, Теодор Чомовски, Максим Костов, Димо Ангелов, Спасиaн Спасов, Велиан Димитров и Георги Георгиев.

Съдийството ще бъде поето от топ интернационалните рефери Пролетина Величкова, Десислава Божилова и Цветелина Минкова, потвърдили своите качества на някои от най-силните шампионати в света на снукъра.

Надпреварата се провежда от Българската снукър федерация в партньорство със спортния промоутър Съркъл Медия и Булсатком. Тя ще бъде предавана в каналите Спорт+ и Б1Б посредством ежедневни едночасови обзори в първите три дни – от 24 до 26 май, а полуфиналите на 27 май и финалът на 28 май ще бъдат излъчени онлайн от същите канали.

Вторият шампионат за годината ще се организира директно преди коледните празници, а федерацията има упоритостта през идната година веригата да е с още повече и по-силни надпревари в календара си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР