В края на лятото трябва да подготвим организма си за

...
В края на лятото трябва да подготвим организма си за
Коментари Харесай

Кашу - източник на здраве е дълголетие

В края на лятото би трябвало да подготвим организма си за есента и тежката зима. За задачата е належащо да подсилим имунната си система и по този начин да избегнем настинките и вирусите в студените дни. Това може да стане посредством разнообразни храни, които да включим в менюто си, да вземем за пример ядки.    Кашуто е дърво, което произлиза от рода Anacardiaceae. Отглежда се най-вече в Бразилия, Мозамбик, Танзания, Кения и Индия. Много хора го употребяват поради потребните му свойства, написа puls.bg.

В 100 грама индийски фъстък, както го назовават още, има 553 калории, 44 грама мазнини, от които 8 ненаситени, същото полиненаситени и 24 мононенаситени. Това количество съдържа още 12 мг натрий, 660 мг калий, 30 гр въглехидрати и 6 гр захар. В този тип ядки няма холестерол, по тази причина се предлагат в доста диетични режими.

Ето кои са главните изгоди на кашуто за здравето:

Грижи се за сърцето
Проучване на Националният център по биотехнологична информация на Съединени американски щати демонстрира, че кашуто е потребно за здравето на сърцето. Консумацията на ядките въздейства позитивно върху оксидативния стрес, възпалението и съдовата реактивност. Освен това те понижават количеството на неприятния холестерол (LDL) в тялото.

През 2003 година американската Администрация по храните и медикаментите предлага приемането на кашу веднъж дневно при хора на диети с ниско наличие на мазнини. По този метод хората могат да понижат риска от сърдечни болести. Все отново потреблението на ядките не би трябвало да надвишава четири порции седмично защото те са калорийни.

Подобрява кръвообръщението
Редовният банкет на кашу може да понижи риска от развиване на болести, свързани с кръвообращението. В индийския фастък има огромно количетсво мед, което отстранява свободните радикали от тялото. От друга страна, в случай че имаме недостиг на този минерал, ще получим и дефицит на желязо. Затова е значимо да одобряваме кашу и други ядки, богати на мед.

Подобрява зрението
Очите ни постоянно страдат от разнообразни инфекции поради замърсяванията в градската среда. Кашуто съдържа пигмента зеаксантин, който има мощно антиоксидантно деяние. Той се всмуква непосредствено от ретината и я пази от замърсяване, нездравословните слънчеви лъчи, също по този начин предотвратява недъгавост на макулата при възрастните хора.

И това е забавно: Грешките, които позволяват хипертониците - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Подобрява положението на кожата
Маслото от кашу прави чудеса с кожата. То е богато на селен, цинк, магнезий, желязо и фосфор. Също по този начин е огромен източник на фитохимикали, протеини и антиоксиданти. Затова се употребява за разтривки при другите типове кожа.

Подпомага храносмилателния тракт
Проучвания сочат, че в кашуто има огромен % диетични фибри. Тялото ни не създава олеинова и палмитинова киселина, по тази причина би трябвало да си ги набавим посредством храната. В това отношение кашуто е потребно и усъвършенства храносмилателния тракт, само че би трябвало да го ядем с мярка, тъй като по-големите количества подуват корема и образуват газове. Омега 3-мастните киселини в него също усъвършенстват метаболизма и изгарят непотребните мазнини.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР