В края на годината равносметката за вътрешната политика показва едно

...
В края на годината равносметката за вътрешната политика показва едно
Коментари Харесай

България през 2017 година: Страната е малка и гейт дебне отвсякъде

В края на годината равносметката за вътрешната политика демонстрира едно - страната се оказа въвлечена в серия от кавги, които прераснаха в институционални войни с дълготрайни последствия. Взаимни обвинявания в корупция от високопоставени фрагменти във властта, инспекции на ДАНС, които демонстрират източване на държавни средства - това е картината, която ни показва пред Европа в навечерието на нашето европредседателство.
Цумгейт
Пример безконечната каша, в която се намираме, е абсурдът, станал прочут като " Цумгейт " - история, почнала от изказване на притежателя на " Овергаз " и издател Сашо Дончев, в което той твърдеше, че основният прокурор Сотир Цацаров го е питал за позицията му, за наличието на в. " Сега " и на карикатурите на Христо Комарницки в него, както и дали финансира партия " Да, България " и за какво го прави, откакто " има прекрасен бизнес ". Освен това, съгласно Дончев, Цацаров го е попитал: " Нима се съмнявате, че вашите телефони и връзки са под надзор? "
Главният прокурор изрично отхвърли да дава отговор на въпроси дали това е правилно. Не стана и известно за какво се е провела срещата и по чия самодейност. Разбра се обаче, че е била с посредничеството на социалиста Георги Гергов и се е провела в негов офис в ЦУМ.
Последва светкавична реакция - придвижване " Да, България " приканва основния прокурор да подаде оставка. " Става дума за капитална липса на обикновена хигиена сред основния прокурор и бизнеса " - по този начин водачът на партията и някогашен правосъден министър Христо Иванов разяснява абсурда сред Дончев и основния прокурор. Той прикани мигновено да бъде направена анкетна комисия в Народното събрание, с цел да проверява проблема. Докато абсурдът течеше, стана ясно и каква е повода за срещата - съгласно самия Дончев тя е била инициирана поради сигнал до Европейската комисия против редица държавни енергийни сдружения по отношение на монополно състояние. По думите на Дончев ставало въпрос за Българския енергиен холдинг (БЕХ), " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз " и " Газекспорт ", против които компанията му " Овергаз Инк " е подала сигнал за господстващо състояние.
Последваха и други светкавични реакции - КРИБ, отпред с Кирил Домусчиев, прикани патриотичните сили да не употребяват за свои ползи срещата и разразилия се към този момент скандал. Самият Дончев разгласи, че той и Съюзът на издателите публично са уведомили президента Румен Радев за " заканите от страна на основния прокурор ". Скандалът се придвижи и в редиците на Българска социалистическа партия - водачът на " алените " Корнелия Нинова изиска оставката на Георги Гергов от управителния съвет на партията, с цел да " не хвърля леке върху нея ". Самият Гергов изрично отхвърли да се отдръпна, като съобщи, че " няма ненаказано положително ". Той не пропусна опцията да мине и в офанзива, като съобщи, че персонално той е " измолил някогашният водач на социалистите Сергей Станишев да остави Корнелия Нинова в партията ".
По мотив абсурда се развихриха и митинги - с искане на оставката на основния прокурор. Десетки недоволни излязоха пред Съдебната палата, като желаеха завършек на беззаконието. В същото време управителният съвет на Българската стопанска камара (БСК) разгласи, че не е инициирал и не е упълномощавал своя ръководител (Сашо Дончев, бел. ред.) за осъществяване на среща с основния прокурор. Скандалът стигна и до Висшия правосъден съвет, където шестима членове желаеха инспекция по случая. Това докара и до любопитния коментар на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който съобщи: " Каките стопираха да си приказват, само че за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат. " Именно той беше един от шестимата членове на Съвета, които желаеха инспекция.
Само ден по-късно (26 април, бел. ред.) самият Дончев излезе с изказване, в което изрази учудването си за какво прокуратурата и по-точно основният прокурор се е сетил години по-късно да прави инспекция по подадена тъжба от " Овергаз " за господстващо състояние на " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ". Тогава той изрази своето мнение, че е явна връзката сред почналото следствие против членове на енергийния регулатор и абсурда, обвързван със срещата му с основния прокурор Сотир Цацаров. В същия ден от дясното обединяване към ДСБ - " Нова Република ", пуснаха позиция, с която и тримата участници в срещата в ЦУМ бяха оповестени за " известни масони ".
Само ден по-късно (27 април) след дълго безмълвие - пристигна и първото изказване на основния прокурор по тематиката. " Не съм отишъл на загадка среща в центъра на София. Няма нищо скрито. Няма от какво да се срамя. Не съм нарушил закона и служебните си отговорности ", разгласи той, като пред членовете на Висш съдебен съвет отхвърли да е отправял напън или закани. Именно на това съвещание на Съвета беше отхвърлено предлагането Висш съдебен съвет да ревизира обстоятелствата към срещата " Цацаров - Дончев - Гергов ". Аргументът - настояването било операция и опит за дестабилизация на системата. Докато Висш съдебен съвет дебатираше абсурда - пред постройката се организира любопитна акция - с отрязани агнешки главички. След това се оказа, че зад " пърформънса " стои известната с митингите си против правосъдната промяна организация " План Б ". Именно агнешките главички бяха повода Лозан Панов да разгласи, че се опасява за живота си. " Поставянето на окървавени агнешките главички пред постройката на Висш съдебен съвет е като някаква сценка. Обществото, в случай че остане овчедушно и не реагира на всичко това, не съм сигурен до каква степен могат да стигнат офанзивите. Наивно е да мисля, че офанзивите няма да бъдат ориентирано към мен и фамилията ми ", съобщи той тогава.
В края на месец април " падна " и първата глава поради абсурда - Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. По-рано същия ден оставката му беше поискана от Нинова. Той намерено я атакува, като съобщи, че тя също е ходила на срещи с основния прокурор. " Това са клюкарски истории… И този скандал ще отшуми, и той ще мине, само че ще остане раната върху мен, че съм използван ", сподели той.
В началото на месец май обаче се получи и първият огромен поврат по тематиката " Цумгейт ". Инспекторатът към Висшия правосъден съвет (ВСС) разгласи, че е почнал инспекция за срещата на основния прокурор с Дончев и Гергов в ЦУМ. Това се случи няколко часа, откакто най-голямата магистратска оранизация - Съюза на съдиите прикани за такава инспекция. От пресцентъра на Висш съдебен съвет прецизираха тогава, че производството е за инспекция на честност и спор на ползи, и за определяне на дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт, и инспекции, свързани с нарушение независимостта на съдиите, прокурорите и следователите.
Тогава в общественото пространство се появи някогашният зам.-главен прокурор на София Роман Василев, който съобщи, че Цумгейт е офанзива против основния прокурор и прокуратурата. " Ясни са на българското общество и сценаристите, и режисьорите на този сюжет. Винаги когато прокуратурата е мощна, се появяват хора, които желаят да вменят виновност на прокуратурата и на основния прокурор ", съобщи той на 10 май. В същото време Лозан Панов потърси помощ от президента Румен Радев, като в писмо до него го прикани да образува специфична комисия за следствие на срещата. Цацаров незабавно реагира и съобщи, че с това си деяние Панов се пробва да внуши, че прокуратурата е корумпирана. В позицията си управлението на държавното обвиняване разгласи още, че намира за неприемливи и неприемливи направените от Панов, като ръководител на Върховен касационен съд, внушения за необективна работа на прокуратурата. Така или другояче отговорът на президента Радев не закъсня - безапелационен отвод да се образува сходна комисия. Причината - апелът на Панов бил в прорез с Конституцията. Спокоен, че такава инспекция няма да има - основният прокурор Цацаров съобщи в Брюксел пред публицисти, че Георги Гергов и Сашо Дончев не са нарушители и няма нищо неприятно да се среща с тях. Малко преди абсурда напълно да отшуми думата взе и министър председателят Борисов. Той се зачуди за какво него никой не го кани в ЦУМ.
И по този начин - както всичко у нас и за този скандал пристигна моментът, в който завърши. Датата беше 18 юли, когато Съдебният инспекторат изрично завърши тематиката " Цумгейт ", като разгласи, че няма нищо неправилно. Поради неналичието на задоволително данни за осъществено нарушаване по смисъла на закона инспекцията беше прекъсната. Това на процедура постави публично точка на така наречен " Цумгейт " без последици за основния прокурор, защото друга инспекция по този проблем няма, откакто Висш съдебен съвет отхвърли да се занимава със случая.
Суджукгейт
Скандалът, добил известност със звучното име Суджукгейт стартира с едно привидно " нормално " искане на депутатски имунитет. По-късно същия ден (21 юли) депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов самичък даде имунитета си, а повода за настояването той да му бъде свален безусловно взриви страната. Прокуратурата разгласи, че Мартинов е желал 4 тона суджук, сякаш от името на премиера Бойко Борисов. Но инспекцията на прокуратурата посочила, че нито един суджук не е стигнал до Борисов. За тези закононарушения основният прокурор бил сигнализиран на 18 април 2017 година от жител, който след това персонално удостоверил изложеното. Гражданинът бил някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи и като подобен са му били известни доста обстоятелства и условия. Проверката е почнала на 19 април и е водена персонално от прокурор от СГП. На 17 юли, без значение от дейностите на прокуратурата, и ДАНС подава сигнал до премиера за " евентуални злоупотреби от депутат, който доста интензивно е употребил името на премиера Борисов ". Този сигнал също е бил препратен на прокуратурата персонално от Борисов. " Цялата кореспонденция е на фаза завършила инспекция с съществуване на данни за терзания ", добави Цацаров тогава. Според събраните доказателства и свидетелски показания от 2012 година излиза, че обект на този напън от страна на Живко Мартинов е бил единствено един търговец, на който явно му е пристигнало до гуша. На четири пъти Мартинов е желал от търговеца да му бъде възложен по 1 звук суджук, общо - 4 тона на обща стойност 45 хиляди лв., под предлог, че е включен в лист с лица, които би трябвало да подкрепят политическата активност. Иначе ще понесе негативи. Мартинов непроменяемо твърдял, че суджукът е бил предопределен персонално за премиера Борисов.
Още в деня, в който тези елементи бяха оповестени, министър председателят взе нещата в свои ръце и стартира чистка. От пресцентъра на ГЕРБ оповестиха, че персонално Борисов е разпоредил на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов да предприеме незабавни дейности за освобождение на всички членове на регионалното управление на Политическа партия ГЕРБ – Добрич. Самият Мартинов разгласи, че се отхвърля от имунитета си непринудено и набеди за офанзивите против него " група хора от левия набор ", които от няколко месеца пишели тъжби, а в това време му дължали пари.
Светкавично беше решено, че " по лично предпочитание " Мартинов ще напусне Народното събрание и това се случи на 26 юли. Мястото му в Народното събрание беше заето от Даниела Димитрова. Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ е взела ясно решение и " се е разграничила от суджука ". " Оставихме способените органи да се произнесат ", съобщи той. Премиерът Борисов също се разграничи от суджука, като съобщи, че има кръвно и не го яде. " Да, позор ме е от такива депутати като моя, само че на мига партията го изрита отвред. Питам - Българска социалистическа партия и този народен представител, който стои в Народното събрание, питахте ли ги за чудовищното закононарушение - пазаруване на гласове ", обърна се Борисов към публицистите. И отхвърли името му да е обвързвано със абсурда.
На 31 юли някогашният към този момент народен представител се снабди с обвинявания. Спрямо Живко Мартинов беше избрана мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 45 000 лв.. Той беше притеглен към наказателна отговорност за шест обособени закононарушения. Тук думата взеха юристите му, които оповестиха, че мъжът е срутен душевен след абсурда. Според тях е " неприемливо този човек да е упрекнат за нарушител преди да е завършило досъдебното произвеждане. Нарушена е презумпцията за непорочност. Не е открито по неоспорим метод. Обърнат е методът, по който се води това следствие. " Няколко дни по-късно съдът реши да понижи гаранцията му от 45 на 25 хиляди лева Министър-председателят от своя страна не пропусна шанса да " яхне вълната ", като съобщи, че милиардите загуби от " Цанков камък " били равни на " Суджукгейт ", само че при втория случай виновникът има 6 обвинявания. Той показа и статистика, която сочи, че " единствено 5% от 3000 души в ГЕРБ са издънка ".
Самият Мартинов от своя страна съобщи, че е афектиран, тъй като 11 години " е слугувал на ГЕРБ ". " Нормално е човек да се усеща афектиран, когато е работил в интерес на партията ", добави той.
Кумгейт
Сериозна рецесия в ръководещата партия, с помощта на солидна офанзива на опозицията. Така най-просто може да се опише абсурдът, станал прочут като " Кумгейт ". Напрежението към депутата от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев ескалира, когато локалната партийна конструкция на ГЕРБ смъкна доверието си от кмета Добри Беливанов, определен от партията, поради обвинявания, че не извършва обещанията си и че е вербуван от Българска социалистическа партия. Двама от зам.-кметовете на Хасково - Милена Трендафилова и Евгени Консулов, подадоха оставки. Покрай абсурда се разбра обаче, че те са назначени по предложение на Добрев, който е кум на Консулов.
Оказа се, че Добрев е кадрувал в общината, назначавайки, с изключение на кумеца си, също своя братовчедка, неин брачен партньор и близки съученици. Самият Добрев удостовери за тях и даже назова роднинско-приятелския си кръг " дрийм тийм ".
Последва и офанзива от Българска социалистическа партия, съгласно която общината се е трансформирала във феодално притежание за търговия с публичен запас, като изключително дейна в Народното събрание по тематиката беше депутатът от Българска социалистическа партия и публицист Елена Йончева. Добрев разгласи, че ще съди Йончева. Депутатът изясни, че след седмица пояснения в медиите и в коридорите на Народното събрание, " че няма сестра ", към този момент се е убедил, че в това няма смисъл и в очите на хората той към този момент не е честен, а името му е опетнено. Той счита, че офанзивата на Българска социалистическа партия против него е " добре структурирано интензивно мероприятие ". По мотив обвиняванията към себе си и на кмета Добри Беливанов, който писа на Борисов с недоволства от Добрев, депутатът отговори, че очевидно властта е трансформирала този добър в предишното човек.
След като Добрев разгласи, че се отдръпва от политиката, в ръководещата коалиция започва акция " Всички обичат Делян ". Най-силен в изявленията беше зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който даже докара Добрев до сълзи със своя тирада. " Ние сме мощен тим, тъй като работим за жителите, тъй като политиките, които вършим, доближават до всеки човек. Затова нямаме от какво да се срамим. Единственото, за което аз се срамя, е, че подкрепихме Добри Беливанов за кмет на Хасково ", сподели той на мероприятие в Хасково.
Това обаче предстоящо по никакъв метод не спря Българска социалистическа партия да продължи с офанзивите. След разразилия се скандал в Хасково, " алените " обявиха, че моделът на ръководство с роднински и политически обвързаности съществува и в държавните сдружения. " Този модел съществува освен в Община Хасково, а е модел, по който се управлява цялата страна и в частност - държавните сдружения ", разяснява тогава Атанас Зафиров. Той уточни, че ръководителят на управителния съвет на " Булгартрансгаз " Таня Захариева е общински консултант от ГЕРБ и ръководител на Общинския съвет в Хасково. Заместник-председателят на Надзорния съвет на сдружението Владимир Митрушев е някогашен заместник-кмет на Димитровград, област Хасково, а татко му е общински консултант от ГЕРБ. И двамата са от Хасково, членове са на партийната организация на ГЕРБ и са препоръчани и назначени от регионалния координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, обясниха от левицата.
Йончва, която даде началото на разкритията, съобщи, че първоначално е оповестила схемите за шуробаджанащина, само че това " е единствено върхът ". " От морална позиция е скандално един политик да е упорствал цяла плеяда от негови най-близки хора да бъдат назначени на позиции в общината ", сподели тя. Лидерът на социалистите Нинова пък сподели, че те ще гласоподават " за " оставката на Добрев, която към този момент беше входирана в деловодството на Народното събрание.
И по този начин в последна сметка оставката влезе в пленарна зала и Народното събрание на два пъти я подложи на гласоподаване, само че по този начин и не съумя да събере болшинство за приемането ѝ. Така се роди юридическият парадокс " Всички обичат Делян " - " неприемане на оставка ", което кардинално е неприемливо при изявено персонално предпочитание за оставка.
След двучасови разгорещени диспути и взаимни обвинявания депутатите гласоподаваха с 98 гласа " за " оставката, 95 – " срещу ", и 23 – " въздържал се ". Тъй като това се регистрира като неприемане на импортираното проекторешение за оставка, Делян Добрев изиска прегласуване, като съобщи, че оставката му е персонален акт и той в действителност държи на нея. Призова и опозицията от Българска социалистическа партия да активизира всичките си народни представители, с цел да гласоподават. При второто гласоподаване обаче гласувалите за оставката към този момент понижиха – на 97 гласа, усилиха се гласовете срещу нея – 99, а въздържали се бяха 19. Така Делян Добрев остана депутат, а след гласуването увери, че няма да внесе още веднъж оставката си, до момента в който няма сигурност, че тя ще бъде призната.
От друга страна към депутатите от ГЕРБ се появиха обвинявания в бламиране на премиера. Докато той уверяваше във Варна, че оставката на Делян Добрев като народен представител е честен акт и обещаваше всички роднински назначения да бъдат анулирани, в Народното събрание подопечните му депутати гласоподаваха против оставката на Добрев като депутат. От опозицията се възползваха от " вдигнатата топка " и оповестиха, че хасковският народен представител е употребен за вътрешнопартийни борби в ГЕРБ. В последна сметка опозицията сезира Конституционния съд за неприетата оставка, а през декември от там оповестиха, че въпросът ще бъде прегледан.
Журналистгейт
Скандал като от нищото - народен представител от ГЕРБ и вицепремиер " обясниха " на водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев по какъв начин може да му се спретне " Викторгейт ", по какъв начин с въпросите си клати страната и по какъв начин колежката му Анна Цолова към този момент я няма, тъй че да внимава с думите, които употребява, с цел да не му " изядат хляба ", а също и за какви въпроси " се уволнява ". Така в резюме може да се опише така наречен " Журналистгейт ".
Антон Тодоров, препоръчан и след това отказал се от номинацията за началник на Комисията по досиетата, и Валери Симеонов гостуваха в " Здравей, България " по " Нова телевизия " един след различен – малко след 7:30 часа и малко след 8:00 часа на 6 ноември. Първо Тодоров съобщи, че думите, които водещият употребява, ще му изядат хляба (бел. ред. - Николаев попита депутата от ГЕРБ дали има " тайфа ", която работи Военновъздушни сили да вземат изтребителите " Грипен ", като думата " тайфа " символизира книгата на Тодоров: " Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите " ), а Валери Симеонов попита Николаев има ли родственици и допусна, че в случай че бил злоумишлен, щял да създаде един " Викторгейт ". Впоследствие държанието на ръководещите бяха наказани от публицисти, издатели и политици.
Първата реакция пристигна от партията на Тодоров - ГЕРБ. От там изрично се разграничиха от думите му, като оповестиха, че свободната публицистика има правото да задава въпроси и партията постоянно ще пази свободата на медиите. Журналистите и управлението на малкия екран също излязоха с позиция. " Ръководството на Нова телевизия застава зад Виктор Николаев и останалите публицисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за замяна на настоящите тематики ", пишеше в нея. Светкавична реакция последва и от АЕЖ, която прикани медийната колегия да се солидаризира с Виктор Николаев. Самият Тодоров разгласи, че думите му към водещия изразявали угриженост, а не опасност. Опозицията също не пропусна шанса да яхне вълната, като соцлидерът Корнелия Нинова се изясни в обич на публицистите, като разгласи, че " алените " постоянно са на тяхна страна.
Това обаче по никакъв метод не " жегна " вицепремиера Валери Симеонов, който на идващия ден си разреши да сложи период на bTV, NOVA, Българска национална телевизия и БНР, с цел да му се извинят. " За повторно от приемането на вицепремиерската служба съм подложен на огромна проведена клеветническа акция от най-големите медии в страната ", сподели той тогава. Министърът на финансите Владислав Горанов от своя страна застана зад депутата Тодоров, като го отбрани с думите, че просто се шегувал и това било " една дебелашка смешка ". Това обаче не оказа помощ и публичният озвук на абсурда даде резултат - Антон Тодоров подава оставката си в Народното събрание, и за разлика от тази на Делян Добрев - тя беше призната безпроблемно.
Междувременно публицисти от всички медии излязоха на митинги в няколко града в страната. Те носиха плакати с надписи " Мълчанието убива " и " Имаме въпроси, а не претенции ". Нищо повече като политическа отговорност обаче не последва.
В последна сметка и тази година беше придружена от голям брой кавги. Всеки самичък за себе си обаче може да реши до каква степен гореописаните кавги, завършили без необикновен резултат, могат да се одобряват съществено и дали до момента в който обществото не се занимава в продължение на месеци с тях - не се изпуска в действителност скандалното.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  По образеца на The Guardian - и други западни медии видяха корупцията в България По образеца на The Guardian - и други западни медии видяха корупцията в България  ​България през 2017 година: Сгромолясалата се воля на народа ​България през 2017 година: Сгромолясалата се воля на народа  Предколедно и неприсъствено Министерски съвет даде 51 млн. лева на защитата Предколедно и неприсъствено Министерски съвет даде 51 млн. лева на защитата  Българска социалистическа партия към този момент има изясненост по претекстовете за вота на съмнение към държавното управление Българска социалистическа партия към този момент има изясненост по претекстовете за вота на съмнение към държавното управление  България през 2017 година: Пак избори и отново Борисов България през 2017 година: Пак избори и отново Борисов Интервю Още Кметът на Левски: Договорът за саниране е доста съществено заработен подарък
Любка Александрова е кмет на община Левски от 2011 година Възпит...
Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Предколедно и неприсъствено Министерски съвет даде 51 м...
Министерски съвет утвърди спомагателни разноски и прехвърляния за 2017 година в размер на 53,4 млн. лв.. Постановлението е признато неприсъствено...
Живко Тодоров: Предстоят ни доста планове... Ново предложение: Македония да се споделя " Ц... Вижте най-веселите коледни видеа от измина... На топло в асеновградското читалище - миси... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 30 декември
Овен Тази събота си отваряйте очите на четири, да не изпуснете шанса си. Много евентуално е да се спънете в него, само че потопените в мисл...
Министерство на вътрешните работи припомня за смяна при заплащането на гл... По образеца на The Guardian - и други запад... ​България през 2017 година: Сгромолясалата... Предстои ви, драги, да бъдете освен пляч... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Втори ден в отбрана на Пирин: " Оставка " и...
За втори следващ ден природозащитници се събраха в София на митинг поради решението на държавното управление поради Национален парк " Пирин "....
Песков: Отношенията Русия-САЩ са разочаров... Израел публично разгласи по кое време се маха от ЮНЕ... Стотици са убитите простъпка от обединението... Путин поздрави братските страни, България...  www.expert.bg  Топ 10 на най-харесваните филми за 2017 година Топ 10 на най-харесваните филми за 2017...  Светослав Георгиев, хотел Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": По...  11 употребявани от всички ни движимости, които скоро ще изчезнат напълно 11 употребявани от всички ни движимости, които с...  10-те града, от които през 2017 година бяха оповестени най-вече фотоси 10-те града, от които през 2017 година бяха...  www.iwoman.bg  Годишен хороскоп за 2018 - Водолей Годишен хороскоп за 2018 - Водолей  Да тичаме дружно на 1-ви януари Да тичаме дружно на 1-ви януари  Голяма ИЗНЕНАДА за една зодия в хороскопа за 30 декември Голяма ИЗНЕНАДА за една зодия в хороскоп...  Принц Хари попречил на Меган да стане момиче на Джеймс Бонд Принц Хари попречил на Меган да стане мо...  http://www.sportlive.bg  Челси се похвали с рекордна облага за 2017 година Челси се похвали с рекордна облага за 2...  Барселона предложи доживотен договор на още един състезател Барселона предложи доживотен договор на...  Един от асовете на ЦСКА напусна и отива в Барселона Един от асовете на ЦСКА напусна и отива...  Мачовете по малкия екран през днешния ден (30.12) Мачовете по малкия екран през днешния ден (30.12) Интервю Още Кметът на Левски: Догово

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР