В края на годината гимназия Проф.д-р Асен Златаров -

...
В края на годината гимназия Проф.д-р Асен Златаров  -
Коментари Харесай

Достойните за пример! ПГИТ Проф.д-р Асен Златаров в Петрич избира Ученик на годината -2022

В края на годината гимназия " Проф.д-р Асен Златаров " - Петрич отдава справедливо почитание на най-хубавите си възпитаници, популяризирали с достиженията си учебното заведение у нас и отвън рамките на България. Ето кои са учениците, почтени за образец и за купата " Ученик на годината 2022-ра ".

Марина Костадинова , 12а клас, компетентност Икономика и мениджмънт, завоювала 5-то място в националното съревнование „ Практични финанси “, участник в план на Института за икономическа политика „ Новите умения и промяна на пазара на труда “, екипно второ място в иновационен лагер по предприемачество „ Храната на бъдещето в нашия град “ от Световната седмица на предприемачеството с основен уредник „ Джуниър Ъчийвмънт България “. Ръководител - Йорданка Стоянова.
Фикия Балджиева , 12а клас, компетентност Икономика и мениджмънт - победител в националното съревнование по финанси и счетоводство, проведено от УНСС и Асоциацията на икономическите учебно заведение в България. Фикия ще получи документ за банкет в определена от нея компетентност в УНСС с оценка Отличен 6. 00. Ръководител - Анелия Попова, учител по счетоводство Йорданка Стоянова.
В категория " Професионална подготовка ", направление „ Стопанско ръководство и администрация “ е Ралица Кантарджиева от 11а клас, компетентност Икономика и мениджмънт, най-добре представилият се участник в образование по Програмата „ Небанков финансов бранш на България “, проведено от Комисията по финансов контрол и фондация „ Атанас Буров “, присъединяване в Академия за локални бизнесмени 6. 0 на Център Ринкър като част от единствения училищен екип, стигнал до финалите, присъединяване с екип на ПГИТ в интернационално интерактивно обществено видеосъстезание на съдружие RE –act и извоюван микрогрант за осъществяване на обществено концепция в с. Габрене, присъединяване в план „ Приятели на река Дунав “ на едноименна интернационална фондация, присъединяване в конференция, проведена от немската фондация „ Баден-Вюртенберг “ за шерване на положителни практики в поддръжка на гражданското общество и поощряване на общественото и културното присъединяване.

Ралица има и 1-во място в националния пленер „ Моят гений, въодушевен от моя преподавател. Цветовете на лятото “. Тя показа България като част от младежка делегация за честванията на Св. Методий в гр. Елванген, Германия.

В категория " Професионална подготовка ", направление " Информатика и компютърни науки ", е Кристиян Пецанов от 11б клас, компетентност #Приложнопрограмиране, спечелил 1-во място в националното съревнование „ Програмиране със С# “, проведено от факултет „ Математика и информатика “ на Пловдивския университет, участник в онлайн съревнование по програмиране за възпитаници, проведено от Технически университет Варна и в националното съревнование по осведомителни технологии, информатика и образни изкуства „ Аз мога тук и в този момент “.
Ръководител - Надежда Манчевска и преподаватели по професионална подготовка Илияна Иванова и Валери Симонски.

В " Професионална подготовка ", направление „ Хотелиерство, ресторантьорство, кетъринг “ е Тереза Чакалова от 12в клас, компетентност Организация на туризма и свободното време, спечелила 3-то място в националното съревнование „ Най-добър млад хотелиер “, проведено от Асоциацията на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство в България, МОН и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
Ръководител на ученичката е Мария Илиева.

П.Попова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР