В края на декември руски военен самолетен инженер (бомбардировачи) се

...
В края на декември руски военен самолетен инженер (бомбардировачи) се
Коментари Харесай

Бивш руски военен инженер търси убежище в САЩ и предлага в замяна военни тайни

В края на декември съветски боен самолетен инженер (бомбардировачи) се появява на югозападната граница на Съединени американски щати с искане за политическо леговище като предлага да разкрие някои от най-строго защитаваните военни секрети на Русия, съгласно некласифициран отчет на американската Служба митници и граници (СМГ).

Мъжът и фамилията му идват в брониран джип и желаят да бъдат позволени в Съединени американски щати, тъй като се опасяват да не бъдат задържани за присъединяване си в митинги против Путин в поддръжка на Алексей Навални, лишен от независимост съветски отстъпник. Военният споделя на чиновници на СМГ, че има информация, към която държавното управление на Съединени американски щати би показало интерес.

Той се показва като строителен инженер, който „ от 2018 година до 2021 година е работил по производството на избран вид боен аероплан в завода за произвеждане на самолети Туполев в град Казан в западната част на централна Русия. “

„ Той разказа вида аероплан като „ настъпателен “ и споделя, че „ се назовава White Swan-Tu160, най-големият боен аероплан. “

Докладът на Cлужбата е всекидневен алманах от информация, формиран от разследващия й отдел, и се изготвя, с цел да подчертае нововъзникващи трендове или забележителни събития пред управлението. След параграфа, описващ идването и работата на инженера, е прибавен коментар с удебелен курсив, в който се изяснява за какво информацията му може да бъде скъпа “

 Tupolev Tu-160 RF-94109

Ту-160 Белый лебедь

Руският боен специалист и шеф на програмата за проучване на Русия в Центъра за военноморски разбори Майкъл Кофман споделя, че няма самостоятелни знания за този съветски инженер, само че разяснява като цяло за типа информация, която някой на негово място може да даде:

Тъй като Съединени американски щати не престават да лобират пред съдружниците си да изпратят военна техника в Украйна, детайлностите за този съответен изтребител, който е претърпял възпроизвеждане и усъвършенствания през интервала, в който инженерът твърди, че е работил в завода, биха представлявали скъпа информация, споделя почитан чиновник на военното разузнаване.

Много извънредно и евентуално невиждано е един подобен отчет да включва цялостното име и подробна информация на търсещ леговище, да не приказваме за човек, който предлага военни секрети на непознат съперник, който е прочут с това, че отравя, прострелва или по различен метод убива своите дезертьори.

Имаше няколко секретни брифинга по времето, когато е публикуван отчетът на CМГ, които наподобява включват информация за същия този човек, съгласно трима чиновници на държавното управление на Съединени американски щати. Те обаче не дават никакви спомагателни детайлности, базирайки се на строго секретния темперамент на задграничните военни дезертьори.

 Tupolev Tu-160 cockpit Beltyukov-1

Кабината на Tu-160

Когато някой се появява на някоя граница на Съединени американски щати с молба да бъде позволен и твърди, че разполага с информация, която съставлява интерес за страната, CМГ и Департамента за вътрешна сигурност (ДВС) са тези, които имат задачата да ревизират предоставената информация. Ако тя бъде доказана и лицето се счете за надеждно, то се предава на ФБР.

„ Сделката с влизането е, че самоличността на индивида и предишното му би трябвало да бъдат тествани – което може да отнеме известно време “, изяснява чиновник на американското разузнаване. „ Ако и единствено в случай че всичко съвпадне – индивидът е този, за който се показва, работил е там, където споделя, че е работил – единствено в случай че това се случи, тогава ФБР ще го поеме и ще го води евентуално на безвредно място, където ще бъде доразпитан. ”

В продължение на към седмица и половина CBP и ДВС работят дружно, с цел да ревизират самоличността на мъжа и местоработата му. Около 11 януари той към този момент е счетен за меродавен и представляващ евентуален интерес за Съединени американски щати и надлежно е предаден на ФБР за спомагателен разпит, съгласно двама държавни чиновници. ДВС, Министерството на защитата и ФБР отхвърлят повече коментар.

Освен по въпроси, свързани с усъвършенствания съветски бомбардировач, мъжът евентуално ще бъде разпитван за системата за е-поща, софтуера, личния състав и индустриалния развой изобщо, употребявани от завода – информация, която може да се употребява за осъществяване на целенасочени хакерски атаки или за събиране на по-пълна разследваща картинка.

„ Разбира се, ние към този момент познаваме добре съветския бомбардировач. Но спецификациите, същинските спецификации, нуклеарните качества – сигурно има неща, за които би ни било забавно да чуем, в случай че този човек е благонадежден. Големият въпрос е: преоборудвали ли са го за хиперзвукови ракети? “, споделя боен чиновник. „ Не споделям, че той знае и не споделям, че не знае. Дори не споделям, че знаем дали той има или не тази информация. Просто споделям, че в случай че той имаше нещо в тази посока, то би било значимо. “

Пенсионираният старши чиновник на тайните служби на Централно разузнавателно управление на САЩ Даниел Хофман твърди, че не счита, че този казусът с съветски инженер е нещо извънредно. „ Човекът е тук, тъй че ще бъде обработен, ще мине през нашата система и ще приказват с него и ще чуят какво е правил преди – и това е всичко, много е просто “, сподели той. „ Сещаш се – ще приказваме с индивида къде е работил и ще забележим какъв е бил достъпът му и дали разполага с нещо скъпо. Може би към този момент имаме тази информация, може би не, не знам. Такива неща се случват непрекъснато. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР