Нови разкрития около военното положение в Европа и Украйна, започва

...
Нови разкрития около военното положение в Европа и Украйна, започва
Коментари Харесай

Отстъплението на Украйна може да започне през лятото

Нови разкрития към военното състояние в Европа и Украйна, стартира да придобива напълно друго измерение. Politico прави една дълга разходка около фронтовата линия сред Украйна и Русия. По думите на публицистите, обстановката е доста по-различна, в сравнение с всички са очаквали. Обещанието, че западът няма да се откаже и ще поддържа Украйна до последно, в този момент звучи като една сериозна неистина. Проблемите са огромни по няколко аргументи:

1. Украйна остава без амуниции за воденето на война.

2. Западните сътрудници изчерпват своите ресурси.

3. Бойният дух е на доста по-ниско равнище.

Липсата на модерно оръжие се отразява отрицателно, до момента в който съветската артилерия не стопира да обсипва украинските позиции. Тълпите от младежи, които желаят да се запишат на фронта, през днешния ден просто не са налични. Мнозина се пробват да избягат от повиквателната, осъзнавайки, че възможностите им са минимални. Мнозина напущат страната и търсят метод да стартират нов живот.

Украйна върви към злополука, а вярата за поврат се изчерпва. Въпреки желанието да не се отстъпва, множеството офицери осъзнават, че това лято ще е доста по-черно от предишното и броят на жертвите ще се усили фрапантно. Никой не може да бъде безапелационен и какъв брой тъкмо ще са триумфите на Русия, само че е ясно, че в този момент задачата наподобява доста по-близка, в сравнение с в миналото е била в хода на 3 години. Въпреки обещанията, че украинците ще останат в историята, без значение какво тъкмо ще се случи, малко на брой са подготвени да влизат в жестоката месомелачка, която беше построена през последните няколко години.

Анализаторите остават изключително обезпокоени, че в случай че няма помощ, то Украйна има съществени шансове да изчезне от картата и да остане в предишното. И няма по какъв начин да отречем, че публицистите от Politico са прави – реториката на огромните в Европа, се оказа мощна единствено на думи, само че не и на дейности. Въпреки обещаните танкове и гаранция за бързи доставки, Украйна получи новата техника с голямо забавяне, губейки преимуществото си. Дори Дмитро Кулеба признава, че се усеща зарязан от запада. Съединени американски щати е единствената страна, която може да помогне и да достави нужния пакет от помощи.

Стратегията става още по-неприятна, когато забележим, че Русия резервира своите позиции и даже да се стигне до сключване на кротичък контракт, никой няма да бъде безапелационен, че той ще е дълъг. Причините са ясни, стопанската система на Русия към този момент е ориентирана към производството на оръжие и след още 2-3 години ще бъде възобновена и подготвена да стартира нови дейности, а тогава към този момент ще е ясно, че забавените помощи ще бъдат нужни на други страни, а не на Украйна.

Мнозинството продължава да чака, че Киев ще има възможностите да влезе в Европейски Съюз и НАТО, гарантирайки си най-малко някаква частична отбрана от продължение на съветската експанзия. Тук идва и идващият огромен проблем, който не може да се пренебрегва. В началото на войната знаем, че съветското разузнаване неведнъж е показало, че Съединени американски щати няма ресурсите, откакто се изтегля от Афганистан, също така имаме свят, който към момента се възвръща от пандемия, въпреки и тя да продължава да стои доста надалеч от главните тематики.

Победата в Украйна ще накара всички страни да се тормозят за други сходни стъпки. Литва, Латвия и Естония не престават да са на доста неприятна позиция и да чакат благоприятни условия за съветско нахлуване. Китай, въпреки и да отхвърля да признае, продължава да е постоянен сътрудник на Кремъл и все по-често не се пробва да прикрива своите решения.

Украйна няколко пъти повтори, че има потребност от артилерийски снаряди, същото важи и за Противовъздушна отбрана системите Patriot, които пазят фронта. Харков е постоянна цел на Русия и все по-често се чува вик за помощ. Ако няма помощи, няма и благоприятни условия за отбрана, което значи, че тъкмо Харков ще бъде евентуална цел. Никой не желае да отстъпва, само че обстоятелствата са такива. Новата цел на Русия е насочена напълно в нова цел, спирането на електрическите мрежи.

Украйна прави доста обезверени опити да осакати съветската офанзива и непрекъснато удря разнообразни петролни рафинерии на Русия, само че на този стадий не може да се забележи някакъв триумф. Омагьосаният кръг, съгласно Колеба, идва от обстоятелството, че Украйна отстъпва, а това кара западните сътрудници да не са толкоз великодушни, а тя отстъпва, тъй като няма оръжия, а скоро няма да има и хора.

Лятото няма да бъде толкоз оптимистично за Украйна. Огромната маса от хора, без значение от въоръжението, дава преимущество на Русия и този път ще има много по-бърз крос прес украинските позиции. По мнението на Залужни, Украйна има потребност от 500 хиляди бойци. Въпреки свалянето на мобилизационната възраст, сходно събиране на военни фрагменти не е доста рационално, въпреки всичко приказваме за хора, които ще отидат без оръжие на фронта или с минимално, трансформирайки се в цел, това автоматизирано смъква всеки боен морал.

Руският сюжет се промени, явно, в този момент е допустимо да се чака и да се изморява съперника, да се забавят офанзиви и да се продължава с безкрайните артилерии, които умерено да извършват своята цел. Обещаните 60 милиарда $ в помощи – приемете, че не приказваме за пари на ръка, а за оръжие, което се прави оценка на тази стойност – по този начин и не идва. Това са неприятните вести и до момента в който всяка страна се интересува от политически избори и нови президенти, крайният резултат не е по-очарователен и най-вероятно няма да бъде за никого.

Няма гаранция, че в случай че Украйна падне, апетитите на Русия за други територии, както и основаването на нов Съюз на съветските социалистически републики, няма да бъдат сложени на колене, а всичко това автоматизирано основава нови и нови проблеми. Целта на Владимир Путин е единствено една, с изключение на осъществяването на своята нова тирания, той има за цел да унижи НАТО и неговото съществено великолепие. Липсата на неотстъпчивост го прави и още по-силен, което сигурно няма да се отрази добре на никого.

Ако това е помощта, която една страна може да получи от НАТО, то тогава идва и главният въпрос: вероятен ли е пряк удар против държава-членка?  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР