В края на 2017 г. за първи път научихме за

...
В края на 2017 г. за първи път научихме за
Коментари Харесай

Tesla Roadster - от 0 до 100 км/ч за по-малко от секунда

В края на 2017 година за първи път научихме за проектите на Илон Мъск да пусне нов модел на Tesla - Roadster. Но към момента не сме го видели.
 Tesla Сybertruck и недоволствата от наслойка от първите й купувачи
Ръждясва ли Tesla Сybertruck след първия дъжд

Неприятна изненада

През 2021 година Мъск използва профила си в X (тогава Twitter), с цел да разгласи, че има сериозен дефицит на доставки на чипове и производството на Tesla Roadster се отлага за 2023 година

И тъй като към този момент сме 2024 година, а диря от Roadster по пътищата няма, се бяхме отказали от концепцията, че скоро ще забележим електрическия автомобил. Но тъкмо в този миг се намеси Илон Мъск.

Tonight, we radically increased the design goals for the new Tesla Roadster.

There will never be another car like this, if you could even call it a car.
— Elon Musk (@elonmusk)
Използвайки профила си в X, той подгря всички с малко новини около Tesla Roadster. " Тази вечер коренно увеличихме дизайнерските цели за новия Tesla Roadster. Никога няма да има друга кола като тази, в случай че въобще може да се назова кола ", написа Илон Мъск.
 Снимка 655397

Разбира се, под този негов пост заваляха въпроси, на някои от които милиардерът даде освен отговор, само че и повече информация за колата. По думите му Tesla Roadster би трябвало да ни бъде показан публично в края на настоящата година, а през 2025 година - да стартира и серийното ѝ произвеждане.

Дали обаче това ще се случи, няма по какъв начин да знаем, имайки поради че към този момент седем години чакаме електрическия автомобил.

0-60mph < 1 sec

And that is the least interesting part
— Elon Musk
Доста самоуверено Илон Мъск даже съобщи, че Tesla Roadster ще подвига от 0 до 100 км/ч за под една секунда. " И това не е най-интересната част ", написа Мъск като допълнение.

Интересно е обаче, че през 2017 година той даде обещание, че Roadster ще подвига от 0 до 100 км/ч за 1.9 секунди, което значи, че са направени много усъвършенствания.
 Tesla Cybertruck - брониран и по-бърз от Porsche 911
Tesla Cybertruck - брониран и по-бърз от Porsche 911

Ето по какъв начин се пробва да ни впечатли Илон Мъск

Очакваната цена на Roadster ще е сред 200 000 и 250 000 $, което не е по никакъв начин малко, само че пък си е напряко без пари, в случай че го съпоставяме с Rimac Nevera, чиято цена е над 2 милиона $, написа Motor1.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР