В Косовска Митровица 32 души пострадаха в резултат на нападението

...
В Косовска Митровица 32 души пострадаха в резултат на нападението
Коментари Харесай

Тлее ли ново буре с барут на Балканите? Въоръжени до зъби косовари нападнаха мирно събрание на сърби, има много пострадали

В Косовска Митровица 32 души пострадаха вследствие на нападението на въоръжено нахлуване от спецназ на спокойно заседание на сърби, оповестява сръбския ефирен канал Pink.

Осем от потърпевшите са в тежко положение. 13 са с контузии, нанесени от тъпи предмети, а 17 - с изгаряния от сълзотворен газ.
Сред хората със съществени контузии е и министърът на селското стопанство от непризнатото Косово Ненад Рикало, който е със сръбска народност.

По-рано Pink заяви, че ръководителят на канцеларията по делата на Косово и Метохия на държавното управление на Сърбия Марко Джурич е бил хванат от спецченгета в Косовска Митровица и откаран в Прищина.

Задържането на политика е станало, до момента в който той общувал със сръбски жители. Те се пробвали да го защитят, само че служителите на реда употребявали гранати, сълзотворен газ и физическо принуждение.

Русия осъжда уверено случая в Косово, проведен за да сплаши косовските сърби. Това обявиха във вторник от Министерството на външните работи на Русия.

„ Решително осъждаме тази акция на произвол, целяща да сплаши косовските сърби, във връзка с Марко Джурич, който се явява началник на сръбската делегация на договарянията с Прищина “, подчертаха от съветското външно ведомство.

„ Изводът е явен: Прищина, Европейски Съюз и Съединени американски щати изобщо нямат желание да се преценяват с правата и ползите на сърбите и са настроени да смазват грубо тяхното влечение да пазят своите законни ползи – обръщат внимание от съветското Министерство на външните работи – Очевидно е и това, че косоварите, както са ги учили, следват образеца на своите настойници в Съединени американски щати и Европа, подкопаващи основите на интернационалното право и настоящи на правилото, че всичко им е разрешено “.

„ Призоваваме всички, които мат въздействие над косовската върхушка да осъзнаят своята отговорност за протичащото се и неотложно да окажат на своите подчинени сдържащо влияние и да оказват помощ за деескалацията на напрежението в Косово “, обявиха от съветското министерство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР