В конкретния случай е приложена практиката таен клиент, обяснява пред

...
В конкретния случай е приложена практиката таен клиент, обяснява пред
Коментари Харесай

И Това Доживяхме! Данъчни Под Прикритие Заиграха Ръченица, За Да Изловят Некоректен Самодеен Състав!

" В съответния случай е приложена практиката скришен клиент ", изяснява пред Българска национална телевизия Елена Манолова от локалното поделение на Национална агенция за приходите. Разработката била по сигнал, че самодейна натрупа за национални танци от село Марково нанася вреди на държавния бюджет. За това двама инспектори се появили на следващата колекция. Представили се за нови поданици на селото и претенденти за участие в състава. Получили утвърждение и се присъединили в подготовката.

Два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали хора и ръченици. Накрая всички почнали да събират дребни суми сред един и два лв., с цел да покрият част от разноските. Данъчните също се присъединили, само че най-после на подготовката поискали издаването на фискален бон за осъществената услуга. След като не получили касова записка, данъчните се легитимирали и почнали инспекцията.

" Нелепата обстановка идва от това, че е по тъжба, подадена от локални поданици. Навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подкрепяне на самата група ", прецизира кметът на Марково Пламен Кабаков.

Жената, която е замествала този ден хореографа на групата, към този момент е потърсила юрист. " Въпросната вечер просто по случайност се е наложило моята клиентка да води подготовката. Тази група няма самостоятелен началник, те се събират, обменят опит във връзка с хората ", разяснява пред Българска национална телевизия юрист Лидия Димитрова.

Очаква се самодейците да дадат пояснения по случая в Агенцията по приходите и да схванат дали хореографката ще бъде глобена.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР