В конгреса на американския щат Масачузетс е внесен закон, който

...
В конгреса на американския щат Масачузетс е внесен закон, който
Коментари Харесай

В САЩ забраняват със закон употребата на думата кучка

 В конгреса на американския щат Масачузетс е импортиран закон, който не разрешава използването на думата " кучка ", написа Гардиън. Законът е импортиран от народен представител от Демократическата партия и незабавно провокира мнения и диспути, дали левите в Съединени американски щати не стават прекомерно радикални в опитите си да бъдат толерантни.

Оказва се, че типичните реакции в обществени мрежи, конгреси, уеб сайтове и политически излъчвания са малко прибързани. Наистина, в конгреса на Масачузетс е импортиран закон, в който се търси възбраната на думата " кучка ". Но това става заради особености на законодателството в този щат и не е по концепция на някой от депутатите. В Масачузетс по закон съществува практиката, наречена " право на свободна петиция ", изясняват от Гардиън.

Това съставлява обвързване на всеки народен представител да внесе за разглеждане в конгреса искане за закон, написано от избран брой жители. Депутатът Даниел Хънт, който внесъл станалия прочут като " Закон кучка ", в действителност нямал избор да не се съобрази с настояването на тези свои гласоподаватели.

Необичайната система прави по този начин, че в конгреса на Масачузетс годишно се внасят към 6 хиляди такива проектозакона. Депутатите официално ги преглеждат, само че голямата част от тях в никакъв случай не се трансформират в закон. Обичайната процедура била депутатите да гласоподават, че върху предлагането на жителите би трябвало да се мисли в допълнение или да се създадат изследвания, което бил грациозен метод тези закони в никакъв случай да не стигнат до гласоподаване в пленарната зала.

Опасността 90 % от дамите в Масачузетс да влязат в пандиза, откакто се ядосат на съседка, другарка или колежка и употребяват неразрешената дума е извънредно дребна, написа Гардиън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР