В коментар на изфабрикуваното разследване“ от уважавания до днес от

...
В коментар на изфабрикуваното разследване“ от уважавания до днес от
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица 3: Дървеният чипс, който ползваме, не е отпадък, а суровина за производството на пелети!

В коментар на изфабрикуваното „ следствие “ от уважавания до през днешния ден от нас Антикорупционен фонд със заглавие „ Пелетигейт “ държим да изнесем обществено истината. Това се споделя в позиция на Топлоелектрическа централа Марица-3.

Ето какво споделят още от компанията:


Първо, изфабрикуваният материал съдържа голямо количество погрешни данни, посочени като обстоятелства и явно се стреми да направи внушения, изцяло разнообразни от действителността.


Второ, от прегледа на това изфабрикувано произведение се набиват следните погрешни изказвания, които можем да назовем само подправени вести:


Топлоелектрическа централа Марица 3 не е пряк контрагент на компания „ Визьор “ ООД. Дървесен чипс сме получавали от „ Марица Енерджи “ ЕООД, който реализира активността по обработка, миксиране и превозване на горивата. Законът не задължава въпросната компания да съхранява и транспортни билети и прилежащите документи, защото изпращачът фактурира и поема разноските за доставка.


За упоменатите фактури съдържат закупуване на дървесен чипс, който не съставлява боклук от пелетопроизводството, а е суровина, както за производителя на пелети, по този начин и за нас като производител на сила.

 

Накратко, изказванието е тъкмо противоположното на изнесеното в материала.

 

Това е и естествената причина, заради която чиновниците на „ Визьор “ ООД евентуално настояват, че не създават боклуци. Думата „ боклук “ е употребена само за операция.


Особено дръзновен опит за подправена вест е направеното снимане от Антикорупционния фонд на 7 декември 2022 година, когато заключават, че на площадката ни не се намира дървесен чипс. Същото е направено за да наподобява като набиране на действителни обстоятелства. За да обогатим „ следствието “ на Антикорупционен фонд можем да подчертаем особено, че подобен не се намира в интервала от октомври до края на декември, защото през това време предприятието беше в планов ремонт. Този факт обаче е останал отвън интереса на „ проверяващите “.


Искаме да обърнем особено внимание, че в огромната си част посочените от Антикорупционен фонд данни са погрешно и извънредно мощно пресилени като да вземем за пример изказванието на създателите, че доставките се правят с 13-15 камиона дневно, като в това време въпросното количеството се транспортира с 4-5 камиона.


Следва и да прибавим, че установената от „ проверяващите “ липса на транспортни документи се дължи на разумния факт, че превозът се прави от „ Визьор “ ООД.


Ключово е и да уточним, че цитираните количества, подадени за изгаряне от Топлоелектрическа централа Марица 3 от 3000 тона месечно са пренебрежимо дребни, защото в предприятието за денонощие се използва 3000 тона микс, който се състой от 80% въглища и 20% биомаса т.е. упоменатото количество биомаса се използва за не повече от 5-6 дни, примесено с въглища. За обогатяване на знанията на Антикорупционен фонд държим да подчертаем, че биомасата се състой освен от дървесен чипс, а и от други артикули, познания, за които сме подготвени да им предоставим при интерес от тяхна страна.


Считаме за недопустимо един значим либерален инструмент на българската публицистика като Антикорупционния фонд да позволява неумишлено толкоз доста неточности, за това в нас се основава убеждението, че приказваме за умишленост с незнайни за нас цели, както и за произвеждане на подправени вести.

 

Поради тази причина молим, когато се вършат следствия да се показват обективните обстоятелства и да се търсят всички гледни точки за да бъде показана пред обществеността цялата истина. В противоположен случай одобряваме, че се прави тенденциозен опит да бъде опетнено името на предприятието.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР