В комбинация с финия аромат на лавандула, суровината за такава

...
В комбинация с финия аромат на лавандула, суровината за такава
Коментари Харесай

Необичайна готварска подправка - сол от човешки сълзи

В композиция с финия мирис на лавандула, суровината за такава сол са „ напълно пресни човешки сълзи “

Всеки от нас нееднократно е преживявал моменти на горест, когато му се желае да плаче. Оказва се, че всичко, което остава след изсъхването на сълзите, провокирани от разнообразни човешки страсти: някаква загуба, мъчителна разлъка или пък наслада и забавление, може да се използва с полза. Поне по този начин са решили лондонски бизнесмени, които решили да пуснат на пазара една свръхнеобичайна кулинарна фалшификация - сол, създадена от... човешки сълзи. Един тип: за какво да плачем без изгода, щом нашите усеща може да бъдат осребрени?

Според производителя, основаната в Лондон компания Studio Weave в съдействие с Halen Môn, тяхната „ деликатесна “ фалшификация се създава от сълзи, пролети по време на непоносими страдания и премеждия, както и в мигове на наслада и благополучие. В композиция с финия мирис на лавандула, суровината за такава сол са „ напълно пресни човешки сълзи “. След проливането им те се събират и леко се сваряват, с цел да се изпари водата и да останат единствено кристалите на солта, изяснява.

Човешкото око е изумителен орган, който ни разрешава да виждаме света далеко и от близко с чудесно качество, в ярки цветове и, по този начин да с...

Може да се допусна, че самата работа по събирането на човешки сълзи надали ще донесе доста наслада на човек, който се занимава с нея. Все отново, в случай че някой реши да се възползва от „ новаторската технология “, е добре да се ориентира в механизма на производството на новата фалшификация. Въобще, колкото и неуместно да звучи, от чисто техническа позиция дали в действителност е допустимо да се употребяват човешки сълзи, с цел да се създаде сол?

Човек фактически отделя малко количество сол посредством сълзите. За да ги събират за здравно проучване, офталмолозите употребяват специфична хартия за разбор - само че събирането на сълзи за приемане на сол ще да е много по-проблематично. Вероятно това ще изисква извънредно тънка пипета. Производителите не прецизират по какъв начин тъкмо събират сълзите, само че освен това оферират сол, „ създадена “ от разнообразни страсти: от сълзи при рязане на лук, през сълзи от кихане, до сълзи от наслада, смях или горест. Рекламните описания настояват, че всеки от тези типове сол се съчетава най-добре с избрани ястия. Например, съгласно производителите, солта от тъга и тъга е доста подобаваща за агнешко и пържени картофи...

Сълзите съставляват 99 % вода, като единствено 1 % тях са натриев хлорид - т.е. сол, и други неорганични субстанции. Погледнато от чисто здравна позиция, слъзните жлези непрекъснато създават сълзи, които овлажняват и почистват очите. Има два типа сълзи: прочувствени, които освобождаваме, когато сме уплашени, смутени или щастливи - и сълзи, провокирани от физически или химически дразнения; да вземем за пример, когато режем лук.

Химическият състав на сълзите също не е непрекъснат. Интересното е, че прочувствените сълзи съдържат повече хормони, които се създават по време на стрес. Това изяснява за какво след рев постоянно изпитваме възприятие на облекчение. Просто химическите субстанции, провокирани от напрежението, излизат от нашия организъм дружно със сълзите.

И ето, че се намерили досетливи „ иноватори “, които решили да завоюват пари от това. Вероятно никой от тях не се е досетил за такива човешки понятия като нравственос и морал. А даже да са се досетили, може би са решили, че те са нещо второстепенно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР