В Колумбия ще бъдат избити някои от 166-те хипопотама, произхождащи

...
В Колумбия ще бъдат избити някои от 166-те хипопотама, произхождащи
Коментари Харесай

Хипотамите на дон Пабло Ескобар: Властите смятат да избият някои от тях

В Колумбия ще бъдат избити някои от 166-те хипопотама, произхождащи от стадо, принадлежало на наркобарона Пабло Ескобар през 80-те години на предишния век, съобщи BBC.

Министърът на околната среда Сусана Мухамад съобщи, че 20 от тях ще бъдат
стерилизирани, други ще бъдат трансферирани в чужбина, а „ някои “ ще бъдат евтаназирани.
Експертите от години се пробват да управляват броя на хипопотамите.

Ескобар внася животните за частния си зоопарк в Hacienda Nápoles. Те са оставени на независимост, откакто той е погубен в престрелка с полицията през 1993 година, напомня БНР.

Властите пробват разнообразни подходи за ограничение на популационния гърмеж в основната река на Колумбия, Магдалена, в това число дезинфекция и прекачване на човеци в зоологически градини в чужбина.
Усилията обаче не съумяват да лимитират повишаването на стадото,
защото неналичието на хищници и плодородният и мочурлив район Антиокия дават идеални условия за развиване на африканското животно.

Съдбата им е подпечатана, когато предходната година хипопотамите са оповестени за инвазивен тип, с което се открива опция за избиването им.

„ Работим по протокола за експорт на животните “, споделя Мухамад, представена от локалните медии.

„ Няма да изнесем нито едно животно, в случай че няма позволение от органа по околна среда на другата страна “, съобщи Мухамад.

Тя съобщи, че министерството основава протокол за евтаназия като последна мярка.

Колумбийските специалисти от дълго време предизвестяват, че неконтролируемото размножаване на хипопотамите съставлява опасност за хората и локалната дива природа.

Според изчисленията до 2035 година популацията може да доближи 1000 животни, в случай че не се предприеме нищо, само че бранителите на животните настояват, че стерилизацията е обвързвана със страдалчество за животните и с огромна заплаха за ветеринарите, които я правят.

Хипопотамът е едно от най-големите сухоземни животни, като възрастните мъжки екземпляри тежат до три тона. Те са и измежду най-опасните, като убиват към 500 души годишно.

Рибарските общности по река Магдалена са били обект на набези, а някои хипопотами нахлуват в учебен двор, макар че никой не е погубен.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР