В Китай изиграхме 22 мача за 30 дни, щастлива съм,

...
В Китай изиграхме 22 мача за 30 дни, щастлива съм,
Коментари Харесай

Добриана Рабаджиева: Мечтая да спечеля титлата в Бразилия

В Китай изиграхме 22 мача за 30 дни, щастлива съм, че постигнахме задачата да влезем във Финалната четворка, споделя Доби

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева се завръща в Бразилия. Родната състезателка подписа със Сеси Бауру (Сао Пауло), след интензивния сезон в китайското състезание с Гуанджоу Евъргранд.

Рабаджиева още веднъж ще облече фланелка на бразилски отбор, откакто предишния сезон завоюва шампионата на континента и приключи на трета позиция в локалната Суперлига с Минас Тенис Клуб (Бело Оризонте).

Какво показа пред BGvolleyball.com към прехвърлянето и китайското си премеждие Доби, прочетете по-долу.

Разкажи за прехвърлянето ти в СЕСИ Бауру, по какъв начин се стигна до него?

Ръководството на тима се свърза с мен още при започване на ноември. Тогава реших, че ще изчакам края на шампионата в Китай, с цел да видя каква ще е обстановката - първо с ковид, а и какви други предложения ще имам. Миналата година, когато бях в Бразилия, стопираха шампионата поради пандемията и не можах да извърша една от фантазиите си - да печеля локалната Суперлига. Реших, че откакто имам нова такава опция, би трябвало да я употребявам. Отборът на Бауру е един тим с огромен капацитет, бих пробвала тази година да печеля купата.

Преди сезона имаше ли оферти от бразилски тимове?

Имах оферти от няколко тима, само че към този момент имах контракт с Гуанджоу. Нямаше по какъв начин да се разяснява.

Доволна ли си от постигнатото в Китай?

Да, удовлетворена съм. Постигнахме задачата на тима - влизане в четворката. Радвам се, че съумях да бъда в такова състезание. Беше нещо ново за мен, защото беше доста малко, интензивно, много друго от това, което съм привикнала и бих споделила, че това предизвикателство бе нещо ново за мен.

Какво е мнението ти за новия формат, в който се играха мачовете?

Форматът има своите положителни и отрицателни страни. Позитивните са, че човек безусловно става и ляга с волейбол, цялото ти внимание е ориентирано към спорта. Цялото внимание е ориентирано към това предизвикателство, игра, в която не бях взела участие. До този миг да изиграеш 22 мача за 30 дни не е по никакъв начин елементарно, само че пък на мен ми хареса. Другото отрицателно е физическата отмалялост - да играеш всеки ден е много изтощително. Имаше много мачове, при които не бяха минали 24 часа и ние играехме към този момент другия дуел. Но, както споделих, си има и положителни страни.

Когато подписа с Минас Тенис Клуб, сподели, че Бразилия ти е фантазия. Днес по какъв начин гледаш на нещата?

Определено за мен Бразилия постоянно ще бъде едно от местата, в които ще се връщам да играя на драго сърце. Мечтата, която постоянно съм имала, е да печеля Суперлигата. С Минас успяхме да спечелим единствено Южноамериканското клубно състезание, уповавам се този сезон да реализира задачата си с Бауру.

Ще играеш със звезди като Полина Рахимова, Бренда Кастийо, Дани Линс, Аденизия. Това сигурно те стимулира още повече да дадеш максимума от себе си.

Със сигурност ме стимулира фактът, че за следващ път ще играя с олимпийски шампионки. Винаги съм казвала, че желая да не преставам да се развъртвам. Да играя с няколко олимпийски шампионки, както предходната година, ме предизвика да давам всичко от себе си. С Бренда съм играла в Азербайджан един сезон преди няколко години, с Полина Рахимова също се познаваме. Бих споделила, че познавам много от девойките. Очаквам повече от сполучлив сезон.

Първенството ти е познато към този момент. Имаш ли някакви наблюдения над представянето на тима?

Въпреки, че не започнах сезона в Бразилия, постоянно съм следяла шампионата с интерес. Сеси Бауру е на четвърта позиция, с няколко точки разлика от първия. Четири-пет тима в Бразилия постоянно се борят за началните позиции. Надявам се, че с моето включване ще мога да оказа помощ на тима и да спечелим Суперлигата този сезон.

Кога ще се присъединиш към съотборничките си?

В началото на януари, прибрах се от Китай преди броени дни. Започнах да оправям документите за визата и няколко дни, откакто станат подготвени, отпътувам.

Ще ти остане ли време за обичаните хора преди пътуването до Бразилия?

Успях да се върна за празниците, тъй че съм доста щастлива, че имам тази опция. Не всяка година се случва през последните 15. Използвам всеки един миг и при всяка опция се връщам у дома.

Какво ще пожелаеш на читателите ни?

Здраве и радостно посрещане на Новата година с обичаните хора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР