В Китай Драконът обикновено е много почитан: някога той е

...
В Китай Драконът обикновено е много почитан: някога той е
Коментари Харесай

Годината на Зеления дракон – китайски хороскоп за 2024 г.

В Китай Драконът нормално е доста уважаван: в миналото той е служил като знак на неразрушимата императорска мощ. Например, по време на династията Цин, неговият облик e украсявал държавния байрак и елементарен човек е бил изправен пред смъртна присъда за носене на облекла с фигура на змей. Трябва ли и ние да се тормозим толкоз, когато срещнем този свиреп гущер? Въобще не. Първо, на Изток годината под знака на Дракона - божествено създание, което съдържа духа на земята и небето, се счита за една от най-проспериращите и сполучливи в целия дванадесетгодишен цикъл. Второ, през 2024 година зеленият цвят на животното, както и детайлът Дърво, характеризират създанието извънредно позитивно. Това е най-спокойният и уравновесен от всички налични Дракони.

Както знаете, началото на всяка нова година в страните от Югоизточна Азия стартира с известно забавяне от григорианския календар, което директно зависи от местоположението на небесните тела - Луната и Слънцето. Така годината на Дракона, съгласно източния календар, ще стартира не на 1 януари, а на 10 февруари 2024 година и ще приключи едвам на 28 януари 2025 година През цялото това време ще бъдем покровителствани от несъмнено митично животно, което обаче мнозина съпоставят със напълно същинска игуана или варан. Освен това от дълго време изчезналите динозаври могат да служат като първообраз на Дракона в китайската астрология. Тази версия се поддържа от разнообразието на типовете дракони в митологията на Древен Китай, което е не по-малко от това на „ праисторическите “ хора шап.

Източният хороскоп се основава на пет детайла: огън, вода, метал, дърво и земя. Всеки от тях е оцветен по съответния метод. Пълният календарен цикъл е 60 години, тъй че знаците съответстват единствено един път на всяка шестдесета година. Така предходната година на Зеления дървен змей е 1964 година, а идната ще бъде 2084 година

Каква дава обещание да бъде годината на Зеления дървен змей

И по този начин, какво ни чака през 2024 година? Неговата буря е дърво. Символизира физическо и духовно израстване, по тази причина шансът и триумфът ще съпътстват самоуверените хора, които имат ясни и благородни цели. Зеленият цвят, който доминира в силата на годината, съставлява обновяване, прераждане, началото на нов живот и доста всевъзможни забавни събития. Винаги ли ще са със знак плюс - това е въпросът. В последна сметка Драконът е много рисково творение. Но, за благополучие, Дървеният змей е най-гъвкавият по рода си: той ще ни научи да се приспособяваме към съвсем всевъзможни, даже и най-неблагоприятните условия. И колкото повече компликации, толкоз повече мощ, съгласно астрологичните прогнози, ще ни бъде дадена.

Някои разочарования обаче към момента не могат да бъдат избегнати: такива разочарования би трябвало да чакаме от несериозни, ненужни хора, срещите с които би трябвало да бъдат лимитирани.

Как да отпразнуваме 2024-ата година на Дракона

Астролозите поучават да честваме тази година по специфичен метод. Драконът не обича рутината и всекидневието. В навечерието на Нова година преди този знак се ползват следните правила:
ярка, празнична декорация на къщата - доста лъскави украшения и гирлянди;активни занимания - танци и игри на открито;щедри подаръци;вкусни лакомства.
Притежавайки много другоземен външен тип, Драконът има уязвимост към красивите и крещящи неща. Което леко контрастира с традициите на драконовия празник: елементарни ястия от зърнени храни, ябълки, пресни билки. Както можете да видите, в менюто няма съществени деликатеси, тъй че се пробвайте да имате всичко на масата.

Що се отнася до тоалетите, те би трябвало да са зашеметяващи, с доста искрящи аксесоари под формата на брошки, гривни, копчета за ръкавели, обеци и огърлици.

И най-важното, не пестете от благи и нежни думи един към различен. Не забравяйте, че китайската година на Дракона се смята за най-хубавото време за разширение на фамилията и раждане на поколение.

Ако вярвате на античните източни мъдреци, тогава идващата година на Дракона е положително време, което ни дава обещание естетика и благосъстояние. Но какво да кажем за обстоятелството, че 2024 година е високосна година и тази специфичност постоянно се е считала от мнозина за неподходящ знак.

Източните астролози споделят: Драконите не се опасяват от компликациите и са подготвени да поемат опасности!

2024 година съгласно техните прогнози ще бъде по-спокойна от останалите години. Вярно, не за всеки. Ето каква ще бъде годината на Дракона за знаците на източния календар!

Драконите няма да скучаят през 2024 година Промените ще настъпят при представителите на знака даже когато желаят непоклатимост и успокоение. Но те мечтаят единствено за мир, за годишна продукция или шанс. Очаква ги битка за триумф, за място под слънцето и за място в сърцето на човек, който харесват. Въпреки това, заради обстоятелството, че Драконът е притежател на годината, представителите на този знак ще имат шанс във всяка борба или съревнование. Освен това Драконите ще имат безусловно магнетично привличане в очите на лицата от противоположния пол. Така че успеха във всеки бизнес ще бъде по-лесна за реализиране от нормално. Има огромна възможност Драконите доста да укрепят финансовото си положение до края на годината. През пролетта ще се отворят благоприятни условия за облага. Трудности и проблеми могат да настигнат Дракона през август-септември. Ако не бягате от тях, а ги срещнете лице в лице, тогава ще можете бързо да се справите с неприятностите.

Змиите ще би трябвало да потвърдят на другите, че са същински експерти. Конкуренцията в професионалната сфера ще бъде тежка. Представителите на този знак ще би трябвало да решат дали да се включат в борбата или да не вземат участие в нея. Между другото, отказването от играта тази година ще бъде добър ход за Змиите, който ще провокира позитивни промени в живота. През втората половина на годината е допустимо кариерно израстване и увеличение на облагите. Вероятни са впечатляващи победи във финансовата сфера, само че парите няма да потекат просто в джоба, а ще би трябвало да бъдат " задвижени " там. Благосъстоянието ще зависи директно от работата и взетите решения. Високосната година ще бъде белязана от някаква свада, скандал или даже изменничество. Змиите, сходно на благородните хора, могат да пропуснат удар. Това ще боли. Но това ще ги направи по-силни. Самотните змии могат да разчитат на ярки любовни завършения през цялата година. Особено " обичани " ще бъдат април, юли и октомври. Всяка " цитадела " ще се подчини на чара на представителите на знака. Дългосрочни връзки през 2024 година надали ще бъдат открити. Може би е за положително, тъй като не се предлага да се прави женитба във високосна година.

Драконът ще бъде благ с Коня. Представителите на този знак би трябвало да чакат позитивни промени през идната година, при изискване че не седят със скръстени ръце. Финансовата страна на живота ще бъде изключително сполучлива, само че връзките с другите може да не са доста гладки. През 2024 година Конете ще би трябвало да работят интензивно. В годината на „ Дракона “ събитията и личното им предпочитание ще ги принудят да работят от зори до здрач. Хората от този знак ще се интересуват или от самия развой, или от резултата, т.е. парите. Безкористната работа ще бъде добре възнаградена. През лятото кариерата може да тръгне нагоре. Представителите на този знак не би трябвало да се срамят да показват своите преимущества, да се занимават със самопредставяне, тъй че сътрудниците и началниците да ги виждат. Промените изобилстват на любовния фронт. Ако любовната връзка е мощна, тогава любовната лодка няма да се разбие в всекидневието и други тествания. Ако има цепнатина във връзката, тя най-вероятно ще се задълбочи. Вероятна е даже отмора.

Драконът ще накара Козата да върви грациозно. Представителите на този знак би трябвало деликатно да пресяват информацията и да се занимават единствено с значими въпроси, без да се концентрират върху второстепенни. Грешките в избора на тактика, във взетите решения ще костват скъпо на Козата. По-добре е да действате съгласно авансово създаден проект и да не се отклонявате от маршрута. Представителите на този знак просто ще бъдат цялостни с изобретателни хрумвания. Може да желаят да осъществят някакъв план. И в случай че съумеят, тогава би трябвало да чакат освен триумф, само че и финансов бонус. Към края на годината Драконът ще даде късмет на Козата да смени позицията си в професионалната сфера или бизнеса. Нещата ще вървят нагоре, допустимо е нанагорнище в кариерната стълбица или сполучлива промяна на работата с по-високоплатена. Личният живот ще зарадва с нови срещи. Има огромна възможност за съдбовна среща през април, септември и ноември. Освен това Козите би трябвало независимо да се опитат да проправят път към сърцето на някого, който харесват. Ако представителите на този знак стоят встрани, те ще останат сами.

Драконът не се сприятелява с Маймуната, само че това не значи, че годината ще бъде неприятна за представителите на този знак. Не можете без тествания и компликации, само че с помощта на вашата просветеност Маймуната ще успее да бъде измежду спечелилите. Високосна година ще притегли любовта в живота на Маймуната. Представителите на този знак са честни „ сърцеядци “. Паралелно или поредно Маймуната ще има сантиментална връзка. До есента може даже да се стигне до женитба. Преходът към ново равнище е вероятен за Маймуните, които са във връзка. Дори тези представители на знака, които са „ погледнали встрани “, внезапно ще схванат, че тези, от които имат потребност, са до тях. Март и юни ще бъдат сполучливи във финансово отношение. През тези интервали си коства да станете по-активни по въпроси, които могат да допринесат за увеличение на равнището на приходите. Трябва да бъдете по-внимателни с разноските и финансовите интервенции през септември. Има опция за загуба на натрупването заради неверен ход.

На Петлите Драконът предсказва триумф в бизнеса и кариерата, както и евентуален финансов напредък. Възможно е да дойдат оферти за промяна на работа или даже активност, най-вероятно през втората половина на годината. Някои представители на този знак ще имат такива вероятности, на които не са разчитали. Няма потребност да забавяте темпото, значимо е да имате време да се възползвате от дадения късмет. Може да има напрежение в връзките с другите. За Петела ще бъде мъчно да разбере даже близки хора, с които преди този момент са говорили на един език. Поради това са вероятни кавги и даже спиране на връзките. Представителите на този знак ще имат потребност от тактичност и дипломатичност, защото ще би трябвало да работят в екип, с цел да съумеят в професионалните каузи или бизнеса. Успех чака петлите в любовните каузи. Възможност за започване на романтика ще се появи през май или ноември. Освен това представителите на знака няма да бъдат дейни. Петлите, които се канят да се женят, ще узреят за женитба. Най-вероятно бракът ще бъде дълъг и благополучен, макар знака, че не можете да влезете във връзка през високосна година.

Драконът ще внесе непоклатимост и убеденост в бъдещето в живота на Кучето. Представителите на този знак ще укрепят финансовото си положение и позиции в бизнеса или работата. Кучетата в годината на Дракона могат да чакат неуспех в любовта. Отношенията с обичан човек или брачен партньор може да се усложнят. Има опция за разлъка. Благополучието в любовната връзка значително ще зависи не от Кучето, а от колегата. Самотните представители на този знак ще бъдат заобиколени от вниманието на хора от противоположния пол, само че флиртът и срещите може да не доведат до стремежи резултат - няма да е допустимо да се построи дълготрайна и надеждна връзка. Шансът да започнете мощен предопределен разказ обаче ще се очертае пред Кучето през март и юли. В кръга на представителите на този знак може да се появят нови хора. Кучето ще има шанс, тъй като измежду тях можете да намерите някой, който ще стане преподавател, на който желаете да подражавате, или някой, който ще стане благонадежден другар, с който можете да реализирате даже най-смелите планове.

Годината на Дракона е като влакче в увеселителен парк за Свинята. Представителите на този знак ще попаднат в клопки, неприятности и по-късно ще реализиран триумф. 2024 година ще бъде тестване за тях. Любовни прекарвания чакат тези представители на знака, които към момента търсят героя или героинята на своя разказ. Вероятно до вас ще се появи някой, който ще ви накара да летите на крилете на любовта, само че връзката с него ще бъде доста сложна за създаване, което може да ви притисне морално. Представителите на тази зодия, които към този момент са намерили любовта си, ще могат още веднъж да се уверят, че са създали верния избор. Връзката най-вероятно ще бъде радостна и вдъхновяваща. Ще има провали и победи в професионалната сфера или бизнеса. Трябва да се вгледате деликатно, с цел да не станете жертва на интриги. През април и октомври са вероятни компликации в работата. Годината може да показа зашеметяваща креативна концепция, чието осъществяване ще разреши на Свинята да почива на лаврите си и да обезпечи обилни приходи в личния си джоб.

Плъховете ще бъдат тествани от Дракона. Представителите на този знак непрекъснато ще се озовават на кръстопът. Ще би трябвало да вземете сложни решения в професионалната сфера, да решите по какъв начин да продължите напред на любовния фронт. Изборът на Плъха през 2024 година е най-добре да се основава на подсказките на интуицията. Логиката, препоръките на близки специалисти могат да изиграят неприятна смешка. Перспективата за започване на замайващ разказ за представителите на този знак ще се отвори през март, август, декември 2024 година Възможно е принцът на бял кон или принцесата да не е чужд или чужд, а някой, който е бил в близост през цялото това време. Семейните плъхове да чакат възходи и падения. Ще имате сложни моменти в връзките с обичания човек. Само представителите на този знак ще решат по какъв начин да се измъкнат от тях. Ако представителите на този знак положат старания, парите ще потекат към тях като река. Важно е да не демонстрирате материалното си благоденствие. По-добре е да избягвате огромни покупки, тъй че недоброжелателите да не се засилват и да попречат на осъществяването на проектите.

Драконът ще благоприятства работливия и виновен Телец през новата 2024 година. Представителите на знака чакат разцвет и триумф в професионалната сфера. Само не си мислете, че парите и кариерното израстване ще паднат върху вас напряко от небето. Не! За задачата ще би трябвало да работите на цялостни обороти. През първата половина на годината на представителите на знака даже може да им се стори, че всичко, което вършат, е на вятъра и не носи никакви резултати. Но по-близо до есента обстановката ще се възстановява, биковете ще издишат и ще стартират да получават дивиденти от напъните си. В средата на Телец може да се появи не напълно порядъчен човек или хора. Представителите на тази зодия би трябвало по-внимателно да избират сътрудниците или приятелите си, с цел да не се забъркат в история, чиито последици ще би трябвало да се преодоляват дълго време. В персоналния живот можете да се надявате на непоклатимост. Съдбовна среща може да се състои през юни, август, ноември. Представителите на този знак обаче може да не чакат, до момента в който ориста им даде късмет, а самоуверено да хващат бика за рогата и независимо да стартират романи с тези, които харесват.

2024 ще бъде сложна година за Тигрите. Те ще би трябвало да се борят за триумф в бизнеса. Никой няма да ви сервира триумфа на златен поднос. Представителите на този знак обаче знаят по какъв начин да се борят за победа. В годината на Дракона Тигрите ще могат да реализират забележителен прогрес в осъществяването на проектите си. Дори в случай че през 2024 година не е допустимо да получите това, което желаете, представителите на този знак ще могат да положат основата за бъдещи победи. Техният триумф през 2025 година зависи от това какъв брой дейно ще работят Тигрите в годината на „ Дракона “. Личният живот на Тигрите в годината на Дракона ще кипи от пристрастености. Емоциите ще се развихрят. Самотните представители на този знак би трябвало да станат по-активни - те са по-склонни да откриват контакти, да уголемяват кръга от познанства. Възможно е да имате няколко романа едновременно, даже едновременни. Дали ще завършат с регистрация на брак или не - звездите не споделят. Женените тигри ще ревнуват, самите те ще провокират ревнивост в колегата си, само че брачният им съюз ще издържи. Най-вероятно до края на годината фамилните Тигри ще схванат, че техният сътрудник е просто съвършен.

Драконът е див звяр, само че Заекът през 2024 година няма да е жертва. И той обаче няма да стане късметлия. Годината дава обещание да бъде равномерна, без основни възходи и спадове в професионалната сфера. Може да ви се наложи да научите нещо ново или да поемете нови отговорности, само че представителите на този знак елементарно ще се оправят с провокациите. Дори в случай че Заекът реши да покори някакъв професионален връх, той ще успее в това без никакви проблеми. Трябва да сте по-внимателни с парите. Инвестициите и разноските би трябвало да се обмислят 100 пъти, преди да се създадат. Трябва да сте деликатни и при реализирането на креативен планове. Може да се опитат да присвоят концепцията ви. Така че не споделяйте мислите си с никого. Положителни събития и смяна в връзките към по-добро чакат Зайци в любовта и фамилните въпроси. При изискване, несъмнено, че представителят на знака ще се опита да работи в тази посока. Пролетта и есента ще бъдат дейни във връзка с любовните връзки за самотните Зайци. Романите, които ще зародят по самодейност на представители на този знак, най-вероятно ще доведат до дълги и мощни връзки.

Какво дава обещание годината на Зеления дървен змей на децата, родени през този интервал?

Смята се, че хората, родени в годината на Дракона, имат изключителна просветеност, воля, устойчивост и въображение. Отличават се с почтеност и правдивост, както и с добър усет. Обикновено всички Дракони са мощни персони и оптимисти, които се стремят да трансформират света към по-добро.

Добротата и щедростта на Драконите е разследване от тяхната лична мощ. Клеветата и лицемерието са им непознати. Те нормално съумяват в живота и реализират задачите си.

Световно известни дракони са Фридрих Ницше, Имануел Кант, Зигмунд Фройд, Фридрих Велики и Николай II. Сред тях са и доста обществени и изобретателни хора: Сара Бернхард, Салвадор Дали, Марлене Дитрих, Грегъри Пек, Татяна Пелцер, Джон Ленън, Пласидо Доминго.

Годината на Зеления дървен змей, както следва от изчисленията на астролозите, ще благоприятства изключително появяването на светила в литературата и изкуството. Оказва се, че в плеяда от велики имена на Жан-Жак Русо, Луис Карол, Бърнард Шоу, Андре Мороа скоро ще се прибавят нови имена.

Превод и редакция: GlasNews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР