В Кипър се увеличават случаите на повторно заразяване с коронавирус.

...
В Кипър се увеличават случаите на повторно заразяване с коронавирус.
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на повторно заразяване с коронавирус в Кипър

В Кипър се усилват случаите на наново заразяване с ковид. Междувременно съдът в Никозия се произнесе в интерес на възбраната на достъпа на неимунизирани до публични места.

Почти 1700 случая на наново заразяване с ковид са открити в Кипър през последните 10 дни /от 15 до 24 януари/, което тормози здравните специалисти. Вариантът Омикрон остава преобладаващ в страната с доказани над 600 случая за този интервал, заяви през днешния ден здравното министерство. 

В същото време общият брой на новозаразени с Covid-19, регистрирани от 15 до 21 януари, е намалял с 35% спрямо предходната седмица. Най-много нови случаи – над 1750, са открити при деца на възраст от 6 до 11 години.

Междувременно съдът в Никозия отхвърли напълно искане на 64 жители, оспорващи законността на постановленията на министъра на опазването на здравето за възбрана на неимунизирани да посещават редица публични места.

В решението се показва, че мярката не нарушава техните права и ползи, а има директно влияние върху правата на цялото население и публичното здраве. Съдът акцентира, че оспорваните актове на министъра „ имат за цел да защитят жителите като цяло, което е висшо обвързване на страната ” и настояването на „ дребен брой жители да не ги съблюдават заплашва здравето и живота на останалата част от популацията ”.

Здравното министерство е доста предостатъчно от първия ден на използването в учебните заведения на „ тест за оставане ”, регистрира през днешния ден здравният министър Михалис Хаджипанделас. Чрез въведената в понеделник нова скица 1500 възпитаници, близки контактни на инфектирани, са траяли занятията си в клас вместо да се самоизолират у дома. Почти 150 мобилни звена за тестване са работили в началните и междинните учебни заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР