В Кърджали има настанени четири украински семейства с осем деца.

...
В Кърджали има настанени четири украински семейства с осем деца.
Коментари Харесай

Хасан Азис: Необходими 110 млн. лв. за компенсация на местните власти за електроенергия


В Кърджали има настанени четири украински фамилии с осем деца. Бежанците са в локалната църквата. Това сподели зам.-председателят на и кметът на Кърджали Хасан Азис в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Кметът на Кърджали напомни, че по закон Министерски съвет е институцията, която има право да дава леговище.

Към общините няма законова разпоредба, която да ни задължава. 72 общини имат опция за даване на лични здания. 42 общини нямат лични бази, само че могат да спомагат при организации. Приемането на бежанци е за сметка на общинските бюджети, добави зам.-председателят на. 

Според Хасан Азис през 2021 година се намирахме в политическа турбуленция. И означи, че за високите цени на електричеството у нас към момента няма компенсационни ограничения.

Нямаме явен механизъм за индексации за строителните материали – има нарастване на цените. Нямаме подготвеност за пускане на планове с европейски средства. Изпуснахме 13% предплатено заплащане на договорите, които можем да получим като локални управляващи, тъй като нямахме подготвен План за възобновяване. Местните управляващи са ощетени, разяснява той.

Хасан Азис посочи, че са нужни 110 млн. лева за отплата на локалните управляващи за електрическа енергия от октомври до юни месец.

Ние ще губим на дневна база към 367 000 лева Въпросът е от кой джоб ще бъдат плащани. От локалните управляващи, т.е. от джоба на хората. Няма да се вършат пътища, няма да има поправки, няма да се вършат обществени услуги, добави още той.

Оценката за ръководството няма по какъв начин да е добра. Въпросите които си задаваме няма никакъв отговор. Те се отнасят за всеки български жител, сподели още Хасан Азис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР