В кампанията се включиха 180 кръводарители, като 83-ма от тях

...
В кампанията се включиха 180 кръводарители, като 83-ма от тях
Коментари Харесай

Кръводарителска акция „Направете добро – спасете човешки живот“ се проведе в Тракийски университет

В акцията се включиха 180 кръводарители, като 83-ма от тях подариха за пръв път
Студенти, преподаватели и чиновници на Тракийски университет – Стара Загора  за поредна година взеха интензивно присъединяване в традиционната  Есенна кръводарителска акция на Районен център по трансфузионна хематология.  Акцията за безплатно и непринудено кръводаряване се организира в границите на 4 дни и благородната концепция да оказват помощ на чужд в нужда  прегърнаха общо 180 кръводарители, като 83-ма от тях започнаха тази смела крачка за пръв път.

Надежда Сачанова, уредник кръводаряване на РЦТХ – Стара Загора показа: „ По традиция всяка година организираме пролетна и есенна акции за кръводаряване в Тракийски университет със съдействието на ректорското управление. Напролет тази година възобновихме съдействието си след пандемията и се радваме, че младежите тук и техните преподаватели още веднъж са дейни в това положително дело. “

Повече от 30 пъти е дарявал кръв гл. ас. доктор Желязко Събев от Аграрен факултет. Като същински подстрекател, той бе един от първите участници акцията, давайки персонален образец на своите млади сътрудници. Д-р Събев взема решение да кръводари за пръв път още преди 20 години, едвам навършил 18 години, с цел да помогне за спасяването на човешки живот. „ От тогава подарявам всяка година по два пъти, тъй като считам, че това е един надълбоко човечен акт. Акт, който се надявам от ден на ден и повече сътрудници преподаватели, студенти и чиновници да последват. ”

И не щеш ли положителното е заразно – в границите на акцията общо 83-ма  смели младежи се причислиха към благородната идея и кръводариха за пръв път. Една от тях бе Памела Йотова – първокурсничка от компетентност „ Ветеринарна медицина “, която споделя: „ Страхотно е да знаеш, че си споделил парченце от себе си и по този метод си оказал помощ за опазването на човешки живот. Радвам се, че подкрепяна от своите сътрудници, преодолях своето в началото терзание и се взех решение да вземам участие. Вярвам, че от тук насетне кръводаряването ще бъде неизменима част от моя живот. ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР